Ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, 26 Μαρτίου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω των υπευθύνων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (http://kotsanas.com) συνδιοργανώνουν ξενάγηση στο Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πινδάρου 6 στο Κολωνάκι. Εισηγητές της ενημερωτικής περιήγησης  θα είναι οι : 1)Παναγιώτης Κοτσανάς, χημικός-μηχανικός ΕΜΠ, συνδημιουργός του μουσείου , 2)Λίλα Πατσιάδου, ιστορικός-αρχαιολόγος και 3)Άννα Καρβαίνη, αρχαιολόγος. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 16.00 και θα έχει δίωρη διάρκεια.

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών ξενάγησης στο κοινοπολιτειακό κοιμητήριο, 19/3

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν την ξενάγηση στο κοινοπολιτειακό κοιμητήριο Π. Φαλήρου τη Δευτέρα 19/3 και ώρα 16.00. Η ξενάγηση θα επανλαηφθεί εντός του Απριλίου λόγω αυξημένης συμμετοχής. ΣΣε επερίπτωση αδυναμίας προσέλευσης παρακαλούμε να ενημερώσετε με απαντητικό μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση tomeaspol AT sch.gr

Περισσότερα...

Αναβολή παρουσίασης μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και βιωματικό εργαστήριο, 26/2

Το σεμινάριο με θέμα: «Παρουσίαση μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος και βιωματικό εργαστήριο» που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 αναβάλλεται και θα επαναπρογραμματιστεί στο μέλλον.

 

Κατάσταση εκπαιδευτικών ημερίδων "Καινοτόμων διδακτικών πρακτικών"

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν τις ημερίδες "Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές" στελεχώνοντας τις εξής ομάδες: Παρακαλούμε θερμά σε περίπτωση κωλύματος να ενημερώσουν το γραφείο πολιτιστικών θεμάτων έως τις 12/3 ώστε να αντικατασταθούν. Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα ικανοποιηθούν στο εγγύς μέλλον καθώς προγραμματίζεται επανάληψη των ημερίδων.

Περισσότερα...

Σεμινάριο με θέμα: "Ερασιτέχνες Αναστηλωτές/Συντηρητές", 21/2

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω των υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και  Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Ερασιτέχνες Αναστηλωτές/Συντηρητές» την  Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018  στις  17:00-19.00μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Αλίμου, Κουμουνδούρου 19, Άλιμος.

Περισσότερα...

Βεβαιώσεις σεμιναρίων Π.Θ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουν αναρτηθεί οι βεβαιώσεις όλων των σεμιναρίων του τρέχοντος σχολ. έτους στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΔΕ Δ΄Αθήνας στη διαδρομή : Παιδαγωγική καθοδήγηση > Ηλεκτρονικές εφαρμογές Δ΄. Εκεί μπορείτε να συνδεθείτε με τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και να αναζητήσετε τις βεβαιώσεις των σεμιναρίων που λάβατε μέρος.

Απευθείας υπερδεσμός.

Κατάσταση εκπαιδευτικών επίσκεψης στην έκθεση "160 χρόνια..." 7/2

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν την ενημέρωση για την έκθεση "160 χρόνια ελληνική βιομηχανία" την Τετάρτη 7/2 και ώρα 15.00. Η ενημέρωση θα έχει δίωρη διάρκεια. Τόπος συνάντησης η είσοδος στην Τεχνόπολη από την οδό Περσεφόνης. (Στάση Μετρό: Κεραμεικός)

Περισσότερα...

Ξενάγηση στο κοινοπολιτειακό κοιμητήριο Π. Φαλήρου, 19/3

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει ξενάγηση στο κοινοπολιτειακό κοιμητήριο Π. Φαλήρου τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 16.00. Τόπος συνάντησης η είσοδος στο κοιμητήριο επί της Λεωφ. Ποσειδώνος 8 στον Άλιμο (σύνορα με Π. Φάληρο). Στάση Τραμ «Πικροδάφνη».

Περισσότερα...

Επανάληψη ξενάγησης στην έκθεση: "Ο μεγάλος πόλεμος", 15/2

Λόγω πολλών αιτήσεων η ξενάγηση στην έκθεση του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου "Ο Μεγάλος Πόλεμος 1914-1918" θα επαναληφθεί την Πέμπτη 15/2 και ώρες 15.00-17.00.

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να το παρακολουθήσουν: 

Περισσότερα...

Ημερίδες «Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές», 17-18 Μαρτίου

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με το Κέντρο για ταλαντούχα παιδιά CTY (Center for Talented Youth) Greece (http://www.cty-greece.gr) και το Center for Talented Youth (CTY) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU) διοργανώνει δύο ημερίδες με θέμα: «Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές» το Σάββατο 17 Μαρτίου στοΓυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Λέσβου 4, Ν. Σμύρνη και τηνΚυριακή 18  Μαρτίου 2018 στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου, Αμμοχώστου 36, Άλιμος  στις  9.15-13.00μ.μ..

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην έκθεση «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία Μια έκθεση - ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία», 7/2.

                  Η Διεύθυνση ΔΕ Δ΄ Αθήνας δια της υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων οργανώνει σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επίσκεψη στην ιστορική έκθεση «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία. Μια έκθεση - ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία», η οποία πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2018, αναδεικνύοντας –για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση- τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1860-1970 και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 15.00 και θα έχει δίωρη διάρκεια.

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών σεμιναρίου: "Ερασιτέχνες αναστηλωτές- συντηρητές", 21/2

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που διοργανώνει η Διεύθυνση ΔΕ Δ΄Αθήνας με τίτλο "Ερασιτέχνες αναστηλωτές- συντηρητές". Το σεμινάριο θα παραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21η Φεβρουαρίου 2018 στο 3ο Γυμνάσιο Αλίμου κατά τις ώρες 17.00-19.00.

Περισσότερα...

Σεμινάριο κινηματογραφικής τέχνης Δεκάλογος Ι του Krzysztof Kieslowski, 12/2

           Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων επιθυμώντας να συμβάλει στον σύγχρονο προβληματισμό για τη θέση της τεχνολογίας στη ζωή του σημερινού ανθρώπου διοργανώνει προβολή και συζήτηση της πρώτης ταινίας  του Krzysztof Kieslowski Ο Δεκάλογος - ταινία Ι. τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στο 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Πρόκειται για μία ταινία εμπνευσμένη από την 1η εντολή του Δεκαλόγου της Παλαιάς Διαθήκης (Εξ 20, 2-3: «Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου […] Δεν υπάρχουν άλλοι θεοί εκτός από μένα») που εξετάζει τη σύνθετη σχέση εξάρτησης ανάμεσα στον άνθρωπο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla