Διαδικτυακό Σεμινάριο: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση», 18/5

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία  με τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής διά των αντίστοιχων υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν την Τρίτη,  18/05/2021  κατά τις ώρες 19.00 - 21:00 διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Η τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση»

Περισσότερα...

«Πολιτισμικές και Κοινωνικές διαστάσεις της Γλώσσας: Παρουσίαση ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων της Βιβλιοθήκης της Βουλής» 21/4

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία  με τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής διά των αντίστοιχων υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν την Τετάρτη,  21/04/2021  και ώρα 18.00 - 20:00 διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Πολιτισμικές και Κοινωνικές διαστάσεις της Γλώσσας: Παρουσίαση ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων της Βιβλιοθήκης της Βουλής («Γλωσσόpolis», «Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν»). Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων»

Περισσότερα...

Εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα: “1821 -2021: Αξιοποίηση ψηφιακών πηγών στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση”

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνουν εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα: «1821 -2021: Αξιοποίηση ψηφιακών πηγών στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πρόγραμμα Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ)  «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ψηφιακό Αρχείο», το Ίδρυμα Λαμπράκη, τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση (ΟΙΕΕ), το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, Ομάδα Έργου «Επιστήμη   και    Κοινωνία»   -  «200    Χρόνια    από    την    Ελληνική Επανάσταση» από Ιόνιο Πανεπιστήμιο με στήριξη Ελληνικού Ιδρύματος  Έρευνας  και Καινοτομίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθείτην Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, κατά τις ώρες 17:00-20:00, μέσω της πλατφόρμας Webex.

Περισσότερα...

Γυναίκες και Επανάσταση 1821, 12/4

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και  Δ/θμιας Εκπαίδευσης (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά,  Ανατολικής και Δυτικής Αττικής) διά των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021  και ώρα 18.00 διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων»

Περισσότερα...

Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά

Το MOOC που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας mooc.edu.gr με τίτλο: «Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά» που αφορά στην παιδαγωγική αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ως εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε συνεχώς ολοένα και πιο σύνθετες προκλήσεις, οι οποίες οφείλονται στις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Η πανδημία του κορονοϊού ώθησε την εκπαιδευτική κοινότητα ως σύνολο σε μια απότομη στροφή σε μορφές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είμαστε, όμως, κατάλληλα προετοιμασμένοι να αξιοποιήσουμε τις νέες ευκαιρίες και εργαλεία; Οι νέες προκλήσεις μας καλούν να εκσυγχρονίσουμε τον ρόλο των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά και να επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς τις μεθόδους και τα θέματα διδασκαλίας και εκπαίδευσης που προφέρονται.

Οι περιπέτειες των αρχαίων μνημείων στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας 1800 – 1820, 8/4

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Π. Φαλήρου και  το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων, διοργανώνουν την Πέμπτη 8 Απριλίου κατά τις ώρες 18:00 – 20:00 διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Οι περιπέτειες των αρχαίων μνημείων στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας 1800 – 1820».

Περισσότερα...

Ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα MOOCs

Ανακοινώνεται η διάθεση των Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOC) με αντικείμενο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην «Εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση».

Τα ταχύρρυθμα  αυτά επιμορφωτικά προγράμματα είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και υλοποιήθηκαν το ένα με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το άλλο με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εστιάζουν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση, αλλά προσφέρονται ανοικτά προς κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Το ένα πρόγραμμα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων elearn του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://elearn.aegean.gr

Το δεύτερο μάθημα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Learn του ΕΑΠ που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://learn.eap.gr

Επιμορφωτική Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «1821-Γνωριμία με τα φυσικά και ψηφιακά τεκμήρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας, ΔΔΕ Δυτικής Αττικής και ΔΔΕ Πειραιά συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη την Παρασκευή 26/2/2020 και ώρα 16.00 διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«1821-Γνωριμία με τα φυσικά και ψηφιακά τεκμήρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

Περισσότερα...

Επιμορφωτικό σεμινάριο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, 3/3

Το σεμινάριο της 3ης Μαρτίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ματαιώνεται για προληπτικούς λόγους.  

 

Δικτυακή ημερίδα: Έμφυλες αναπαραστάσεις στην ιστορία, 28/11

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης  Πολιτιστικών θεμάτων και σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Γ΄Αθήνας και τον Όμιλο για την ιστορική εκπαίδευση διοργανώνουν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου δικτυακή ημερίδα με θέμα «Έμφυλες αναπαραστάσεις στην ιστορία» κατά τις ώρες 10.00-14.30.

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών επίσκεψης στην έκθεση City of robots

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν το σεμινάριο για τις «Προκλήσεις του μέλλοντος» σε συνδυασμό με την επίσκεψη στην  έκθεση City of robots την Παρασκευή στις 17.00 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος - δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Περισσότερα...

Αναλυτικό πρόγραμμα διαδικτυακής ημερίδας 1821-2021

Επισυνάπτεται το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας «1821 -2021: Αξιοποίηση ψηφιακών πηγών στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση» 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (program1821.pdf)program1821.pdf[Πρόγραμμα ημερίδας]512 kB

Επιμορφωτικό σεμινάριο και επίσκεψη στην έκθεση City of robots, 21/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης  Πολιτιστικών θεμάτων διοργανώνει επίσκεψη στην έκθεση  «City of robots» στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». (Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος - δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) την Παρασκευή  21 Φεβρουαρίου και ώρες 17.00-19.00 .

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla