Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων, 2/2/2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ Αθήνας και  Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου  κατά τις ώρες στις 18:00-20.00.

Περισσότερα...

Επανάληψη Επιμορφωτικού Σεμιναρίου ΚΠΕ Δραπετσώνας: η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια»

Σας ενημερώνουμε ότι η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Δραπετσώνας (Στ. Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη, Θ. Αβδελλή, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη, Ι. Φώκου, μέλος της ΠΟ του ΚΠΕ) προτίθεται να επαναλάβει το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Αθμιας και Βθμιας εκπ/σης «17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και άυλη πολιτιστική κληρονομιά: η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια» από Δευτέρα 14/2/22 έως και Δευτέρα 4/4/2022. Ο λόγος της επανάληψης του σεμιναρίου είναι ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη επιμορφωτική περίοδο (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022). Δε συμμετέχει η Βθμια Εκπ/ση Πειραιά και προστίθενται οι Δ/νσεις Αθμιας και Βθμιας Α΄Αθήνας, η Βθμια Β΄και Γ΄ Αθήνας. 

Περισσότερα...

Η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια

H ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας, μέσω των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων,σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας, το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ, το 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, τη ΔΔΕ Πειραιά, και τις ΔΠΕ Πειραιά, Β’ Αθήνας, Γ, Αθήνας και Δ’ Αθήνας προτίθενται να υλοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια».

Περισσότερα...

Διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση του Ιδρύματος Θεοχαράκη: «Θεόφιλος Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής», 20/1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση: «Θεόφιλος  Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής» την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 16:30.

Περισσότερα...

Διαδικτυακό Σεμινάριο: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση», 18/5

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία  με τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής διά των αντίστοιχων υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν την Τρίτη,  18/05/2021  κατά τις ώρες 19.00 - 21:00 διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Η τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση»

Περισσότερα...

Διαδικτυακό σεμινάριο «Αποτιμώντας 200 χρόνια αγώνων για έμφυλη ισότητα», 26/1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α΄,Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής συνδιοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 18.00-20.00 με θέμα:  «Αποτιμώντας 200 χρόνια αγώνων για έμφυλη ισότητα»

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα Άννα Καραμάνου διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας διοίκησης.

Περισσότερα...

«Πολιτισμικές και Κοινωνικές διαστάσεις της Γλώσσας: Παρουσίαση ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων της Βιβλιοθήκης της Βουλής» 21/4

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία  με τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής διά των αντίστοιχων υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν την Τετάρτη,  21/04/2021  και ώρα 18.00 - 20:00 διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Πολιτισμικές και Κοινωνικές διαστάσεις της Γλώσσας: Παρουσίαση ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων της Βιβλιοθήκης της Βουλής («Γλωσσόpolis», «Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν»). Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων»

Περισσότερα...

Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο «Ενδυνάμωση εκπαιδευτικών μέσω των τεχνών», 17/1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με την δρ. Αικατερίνη Βάσιου, ΕΔΙΠ Σχολικής Ψυχολογίας και Πρακτικής Άσκησης του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο τη Δευτέρα 17/1 και ώρες 18.00-20.00 για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ενδυνάμωση εκπαιδευτικών μέσω των τεχνών» 

Περισσότερα...

Γυναίκες και Επανάσταση 1821, 12/4

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και  Δ/θμιας Εκπαίδευσης (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά,  Ανατολικής και Δυτικής Αττικής) διά των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021  και ώρα 18.00 διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων»

Περισσότερα...

Ψηφιακές Διαδρομές στην Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Γ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής καθώς και τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Ο.Ι.Ε.Ε.), διοργανώνουν την Τρίτη,  14/12/2021  κατά τις ώρες 19.00 - 21:00 διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ψηφιακές Διαδρομές στην Ιστορία και τον Πολιτισμό» 

Περισσότερα...

Οι περιπέτειες των αρχαίων μνημείων στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας 1800 – 1820, 8/4

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Π. Φαλήρου και  το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων, διοργανώνουν την Πέμπτη 8 Απριλίου κατά τις ώρες 18:00 – 20:00 διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Οι περιπέτειες των αρχαίων μνημείων στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας 1800 – 1820».

Περισσότερα...

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην τάξη (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) 18-20/10

Τα εκπαιδευτήρια Παλλάδιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μάλτας/ Ινστιτούτο Ψηφιακών Παιχνιδιών και το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας διοργανώνουν εκπαίδευση εκπαιδευτικών από τις 18 Οκτωβρίου 2021 έως 20 Οκτωβρίου 2021  και ώρα 18.00 – 20.00 (cest time)/ 19.00 - 21.00 (ελληνική ώρα) σχετικά με την ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Επιμορφωτική Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων «1821-Γνωριμία με τα φυσικά και ψηφιακά τεκμήρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας, ΔΔΕ Δυτικής Αττικής και ΔΔΕ Πειραιά συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη την Παρασκευή 26/2/2020 και ώρα 16.00 διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«1821-Γνωριμία με τα φυσικά και ψηφιακά τεκμήρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla