Καταστάσεις εκπαιδευτικών σεμιναρίου "Η τέχνη της ιστόρησης", 18/1

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να προσέλθουν στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 15.00 προκειμένου να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ¨Ητέχνη της ιστόρησης μέσα από μουσειακά αντικείμενα".

Περισσότερα...

Ξενάγηση στην έκθεση “Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918”, 25/1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διοργανώνουν μία επίσκεψη στην έκθεση “Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918”.

Περισσότερα...

Παρουσίαση Σωτηροπούλου

Σεμινάριο η τέχνη της ιστόρησης εφαρμοσμένη σε προγράμματα μουσειακής αγωγής, 18/1

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ & Δ΄Αθήνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μέσω των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη συνδιοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «H τέχνη της ιστόρησης εφαρμοσμένη σε προγράμματα μουσειακής αγωγής». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα κατά τις ώρες 15.00-18.00  με εισηγήτρια την προφορική αφηγήτρια κα Σάσα Βούλγαρη.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης Κορίνθου - Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «6 χιλιόμετρα», 10/12

                Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το  Κέντρο Ιστορίας  & Επιστήμης  "ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" συνδιοργανώνουν επίσκεψη στο Κέντρο στην Κόρινθο, με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:"6  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ" -  Από την Αρχαίο Δίολκο ...  στη Διώρυγα της Κορίνθου» την  Κυριακή 10  Δεκεμβρίου 2017  στις  11:00  π.μ.

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιωάννης Καποδίστριας"

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν την ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Ερευνάμε και συζητάμε για τον ιωάννη Καποδίστρια" Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 15.00 της 15ης Δεκεμβρίου. Παρακαλούνται να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να είναι στο φυλάκιο της Βασ. Σοφίας στην ώρα τους.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα, 21/12

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης συνδιοργανώνουν επίσκεψη  στην έκθεση  του Μουσείου με θέμα: «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα». Η επίσκεψη στην έκθεση θα  μεταβληθεί από τον προγραμματισμό λόγω της μέτρων ασφαλείας στο κέντρο με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν. Η επίσκεψη προγραμματίζεται για την Πέμπτη 21/12  από τις 15:00 μέχρι τις 17:00.

Περισσότερα...

Κατάσταση ονομάτων επίσκεψης στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης Κορίνθου - Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «6 χιλιόμετρα», 10/12

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν την ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "6 χιλιόμετρα" την Κυριακή 10/12. Επειδή η μετακίνηση θα γίνει με ένα λεωφορείο το πρόγραμμα τροποποιείται ως εξής:

9.00 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης Σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη (πρώην Carrefour), Παλαιστίνης & Λαμίας 1 -Άλιμος

9.30 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης Λεοντείου Λυκείου, επί της οδού Βυζαντίου - N. Σμύρνη

- Ώρα άφιξης (στο Κέντρο): 11:00 π.μ. (κατ΄ εκτίμηση)

- Ώρα αναχώρησης από το Κέντρο: 2:00 μ.μ.

- Ώρα επιστροφής (στα σημεία συγκέντρωσης): 3:15 μ.μ. (κατ΄ εκτίμηση)

Πρόγραμμα Επίσκεψης - Καλωσόρισμα: 11:05 - 11:10 π.μ. (από τον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Λάμπρο Ψωμά-εκπαιδευτικό, Δρ. Ιστορίας)

- Παρουσίαση του προγράμματος: 11:15 - 12:30 μ.μ.

- Coffee Break/Light lunch: 12:40 - 1:40 μ.μ.

- Αναχώρηση: 2:00 μ.μ.

Κατάσταση εκπαιδευτικών:

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών για το σεμινάριο: "Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία"

Ολες οι αιτήσεις για το σεμινάριο "Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία" ικανοποιούνται.

Οι εκπαιδευτικοί που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι ακόλουθοι:

Περισσότερα...

Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ερευνάμε και συζητάμε για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, 15/12

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του  Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων συνδιοργανώνουν ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ερευνάμε και συζητάμε για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια» την  Παρασκευή 15  Δεκεμβρίου 2017  στις  15:00-17.00  π.μ. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, Β. Σοφίας 2 (Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος).

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών σεμιναρίου Βυζαντινού Μουσείου 1/11

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτκοί να παρακολουθήσουν το ενημερωτικό σεμινάριο για τη μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου την 1 Νοεμβρίου και ώρα 15.00 

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών για την έκθεση Χρήμα, Σύμβολα απτά, 21/12

Καλούνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί να λάβουν μέρος στην επίσκεψη της έκθεσης  του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα: «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα». Η επίσκεψη στην έκθεση μεταβλήθηκε από τον αρχικό προγραμματισμό λόγω της μέτρων ασφαλείας στο κέντρο με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν. Η επίσκεψη μεταφέρθηκε την Πέμπτη 21/12  από τις 15:00 μέχρι τις 17:00.

Οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να την παρακολουθήσουν είναι οι εξής:

Περισσότερα...

Σεμινάριο με θέμα: « Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία»

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών συνδιοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla