Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: "Εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη: η περίπτωση του ChatGPT"

Οι  Διευθύνσεις ΔΕ  Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής δια των υπευθύνων πολιτιστικών θεμάτων  θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη: η περίπτωση του ChatGPT", την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου  2023 και ώρα 18.00-20.00 μ.μ.

Περισσότερα...

Υλικό Διαδικτυακού σεμιναρίου: «Πώς η (πόση) Αρχαιότητα «χωράει» στο Σχολείο. Η αρχή μιας συζήτησης», 9-10/5 (2)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων – Τ. Γιακουμάτου- σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α΄,  Γ΄ Αθήνας, και Δυτικής Αττικής και τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα πραγματοποίησαν διαδικτυακή Διημερίδα με τίτλο: «Πώς η (πόση) Αρχαιότητα «χωράει» στο Σχολείο. Η αρχή μιας συζήτησης»  Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09 και Τρίτη 10 Μαΐου 2022 κατά τις ώρες 18.00-21.00 μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.   

Με ποιους τρόπους άραγε “βιώνεται” η αρχαιότητα στο σύγχρονό (μας) ελληνικό σχολείο από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες; Στη διημερίδα πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε και να μοιραστούμε προβληματισμούς, διαπιστώσεις, προτάσεις εφαρμοσμένες στη σχολική πράξη, εναλλακτικές προτάσεις, απόπειρες συνομιλίας με το “σήμερα” και το “εγγύς” των εφήβων, ώστε να αποτελέσει την  αρχή μιας συζήτησης για την προσέγγιση του αρχαίου πολιτισμού στο σχολείο μέσω των πολιτιστικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων ή άλλων εναλλακτικών πρότζεκτ- δράσεων. 

Περισσότερα...

Διαδικτυακό σεμινάριο «Ο κινηματογράφος ως μέσον προσέγγισης μιας ιστορικής περιόδου – η δεκαετία του 1970», 16/3

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α’,  Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ο κινηματογράφος ως μέσον προσέγγισης μιας ιστορικής περιόδου – η δεκαετία του 1970». Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 16 Μαρτίου  κατά τις ώρες 18.00-20.00.

Περισσότερα...

Διαδικτυακό σεμινάριο: «Πώς η (πόση) Αρχαιότητα «χωράει» στο Σχολείο. Η αρχή μιας συζήτησης», 9-10/5

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων – Τ. Γιακουμάτου- σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α΄,  Γ΄ Αθήνας, και Δυτικής Αττικής και τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή Διημερίδα με τίτλο: «Πώς η (πόση) Αρχαιότητα «χωράει» στο Σχολείο. Η αρχή μιας συζήτησης»  Η διημερίδα έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 09 και Τρίτη 10 Μαΐου 2022 κατά τις ώρες 18.00-21.00 μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.   

Με ποιους τρόπους άραγε “βιώνεται” η αρχαιότητα στο σύγχρονό (μας) ελληνικό σχολείο από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες; Στη διημερίδα πρόθεσή μας είναι να συζητήσουμε και να μοιραστούμε προβληματισμούς, διαπιστώσεις, προτάσεις εφαρμοσμένες στη σχολική πράξη, εναλλακτικές προτάσεις, απόπειρες συνομιλίας με το “σήμερα” και το “εγγύς” των εφήβων, ώστε να αποτελέσει την  αρχή μιας συζήτησης για την προσέγγιση του αρχαίου πολιτισμού στο σχολείο μέσω των πολιτιστικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων ή άλλων εναλλακτικών πρότζεκτ- δράσεων. 

Περισσότερα...

Διαδικτυακή ημερίδα «… και έρμη μεσ’ το σπίτι είναι φρικτό κακό να κάθεται η γυναίκα»9/3

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α’  Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων  θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «… και έρμη μεσ’ το σπίτι είναι φρικτό κακό να κάθεται η γυναίκα».Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Μαρτίου  κατά τις ώρες 18.00-20.00.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση» (1453-1821)», 15/5

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας στο κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου, Πεσμαζόγλου 1, με τίτλο:«Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση» (1453-1821)». Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τηνΚυριακή 15 Μαΐου κατά τις ώρες  11.00-12.30.

Περισσότερα...

Διαδικτυακό σεμινάριο «Σχεδιάζοντας παιδαγωγικές παρεμβάσεις για την ανάσχεση του κύκλου της βίας στα σχολεία», 25/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α’  Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής συνδιοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 18.00-20.00 με θέμα:  «Σχεδιάζοντας παιδαγωγικές παρεμβάσεις για την ανάσχεση του  κύκλου της βίας στα σχολεία».

Περισσότερα...

Project για… δέσιμο». Σεμινάριο βιβλιοδεσίας για εκπαιδευτικούς, 14-15/4

Οι  Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Γ’, Δ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, διά των υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν εκ του σύνεγγυς σεμινάριο χειροποίητης βιβλιοδεσίας για εκπαιδευτικούς, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που εορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τις κάτωθι ημερομηνίες:

Παρασκευή 8/4/2022, 18.00-20.00, στο 1ο  ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου

Τρίτη 12/4/2022, 18.00-20.00, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής

Πέμπτη 14/4/2022, 18.00-20.00, στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό)

Παρασκευή  15/4/2022, 18.00-20.00, στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό)

Περισσότερα...

Διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση: «ΙΠΠΟΣ- Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα»» 3/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και του υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το εργαστήριο Malcolm H. Wiener της  Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και τις Διευθύνσεις ΔΕ Α΄, Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση ΙΠΠΟΣ: Το  Άλογο στην Αρχαία Αθήνα την Πέμπτη 3/2 κατά τις ώρες 18.00-20.00.

Περισσότερα...

Διαδικτυακό σεμινάριο: «Η Μαγεία του Google Arts & Culture στην Εκπαίδευση», 5/4

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α’, Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής  θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο Η Μαγεία της εφαρμογής Google Arts & Culture στην Εκπαίδευση». Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 5 Απριλίου  κατά τις ώρες 18.00-20.00.

Περισσότερα...

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων, 2/2/2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ Αθήνας και  Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου  κατά τις ώρες στις 18:00-20.00.

Περισσότερα...

Διαδικτυακό σεμινάριο: «Qr-codes, επαυξημένη πραγματικότητα και άλλα… δαιμόνια στην τάξη μας: θεσμικό και διδακτικό πλαίσιο αξιοποίησης χρήσιμων εργαλείων για κινητά και tablets»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και του υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α’,  Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής  θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Qr-codes, επαυξημένη πραγματικότητα και άλλα… δαιμόνια στην τάξη μας: θεσμικό και διδακτικό πλαίσιο αξιοποίησης χρήσιμων εργαλείων  για κινητά και tablets. Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Μαρτίου  κατά τις ώρες 18.00-20.00.

Περισσότερα...

Επανάληψη Επιμορφωτικού Σεμιναρίου ΚΠΕ Δραπετσώνας: η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια»

Σας ενημερώνουμε ότι η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Δραπετσώνας (Στ. Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη, Θ. Αβδελλή, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη, Ι. Φώκου, μέλος της ΠΟ του ΚΠΕ) προτίθεται να επαναλάβει το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Αθμιας και Βθμιας εκπ/σης «17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και άυλη πολιτιστική κληρονομιά: η περίπτωση της ισότητας των φύλων μέσα από τα λαϊκά παραμύθια» από Δευτέρα 14/2/22 έως και Δευτέρα 4/4/2022. Ο λόγος της επανάληψης του σεμιναρίου είναι ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη επιμορφωτική περίοδο (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022). Δε συμμετέχει η Βθμια Εκπ/ση Πειραιά και προστίθενται οι Δ/νσεις Αθμιας και Βθμιας Α΄Αθήνας, η Βθμια Β΄και Γ΄ Αθήνας. 

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla