Διά ζώσης ξενάγηση στην έκθεση: «Μυστήριο_29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο: H πόλη της Ελευσίνας ως έκθεμα»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Γ΄ Αθήνας, και Δυτικής Αττικήςθα πραγματοποιήσει ξενάγηση το Σάββατο, 22/10/2022 από τις 17:00 μέχρι 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Στην έκθεση προβάλλεται η πόλη της Ελευσίνας ως έκθεμα προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδρομή στον πυρήνα της ύπαρξής της· από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους, στην παράδοση και την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την πολύπαθη εργασιακή πραγματικότητα, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα, στους ανθρώπους αλλά και τις κοινότητες που τη συνθέτουν. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης Ερατώ Κουτσουδάκη, αρχιτέκτων – μουσειολόγος.

Περισσότερα...

Κλήρωση για τη θεματική ξενάγηση της 10ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση προκειμένου να επιλεγούν οι συνάδελφοι που θα παρακολουθήσουν τη θεματική ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη στις 10/10. Οι συνάδελφοι έχουν ειδοποηθεί με e-mail. Ο αριθμός των αιτήσεων ήταν 93.

Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων αναρτώνται οι αριθμοί μητρώου,

Περισσότερα...

Ξενάγηση στην έκθεση χαρακτικής: Από την προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα», 20/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και τις Διευθύνσεις ΔΕ Α΄, Γ΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην έκθεση «Χαρακτική: από την Προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα» την  Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.00 στην αίθουσα "Νίκος Κεσσανλής" στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος.

Περισσότερα...

Θεματική ξενάγηση στην έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης «Το πορτραίτο - η αποτύπωση του προσώπου - Η ιστορία της Ελληνικής ζωγραφικής μέσα από τα πρόσωπα αυτών που την έζησαν»10/10

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων προγραμματίζει θεματική ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου  κατά τις ώρες 15.00-17.00 με θέμα:  «Το πορτραίτο - η αποτύπωση του προσώπου - Η ιστορία της Ελληνικής ζωγραφικής μέσα από τα πρόσωπα αυτών που την έζησαν».

Περισσότερα...

Δωρεάν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Βαμβακού

Το σχολείο της Βαμβακούς, ανοίγει ξανά τις πόρτες του και καλεί τα σχολεία να εντάξουν τη Βαμβακού στις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης ή δραστηριότητας.

Οι σχολικές επισκέψεις παρέχονται δωρεάν και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla