Ξενάγηση στην έκθεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Modern Love (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας)»

Η Διεύθυνση Δ΄ Αθήνας δια της υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων  θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην έκθεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Modern Love (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας)  την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 κατά τις ώρες 18.00-20.00. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βρίσκεται στη στάση Μετρό Φιξ στη συμβολή της Καλλιρόης & Αμβροσίου Φραντζή.

Περισσότερα...

Ξενάγηση στην έκθεση:«Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αι. Μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη»

Οι  Διευθύνσεις ΔΕ  Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής δια των υπευθύνων πολιτιστικών θεμάτων  θα πραγματοποιήσουν ξενάγησηστην στη νέα περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αι. Μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη». Η ξενάγησηέχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18/2 και ώρα 11.00 στο χώρο της έκθεσης Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα (Στάση Μετρό Ευαγγελισμός).Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση Μνημείων: Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική» και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.byzantinemuseum.gr/?nid=2745

Περισσότερα...

Κλήρωση για τη θεματική ξενάγηση της 10ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση προκειμένου να επιλεγούν οι συνάδελφοι που θα παρακολουθήσουν τη θεματική ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη στις 10/10. Οι συνάδελφοι έχουν ειδοποηθεί με e-mail. Ο αριθμός των αιτήσεων ήταν 93.

Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων αναρτώνται οι αριθμοί μητρώου,

Περισσότερα...

Διά ζώσης ξενάγηση στην έκθεση: «Μυστήριο_29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο: H πόλη της Ελευσίνας ως έκθεμα»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Γ΄ Αθήνας, και Δυτικής Αττικήςθα πραγματοποιήσει ξενάγηση το Σάββατο, 22/10/2022 από τις 17:00 μέχρι 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Στην έκθεση προβάλλεται η πόλη της Ελευσίνας ως έκθεμα προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδρομή στον πυρήνα της ύπαρξής της· από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους, στην παράδοση και την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την πολύπαθη εργασιακή πραγματικότητα, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα, στους ανθρώπους αλλά και τις κοινότητες που τη συνθέτουν. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης Ερατώ Κουτσουδάκη, αρχιτέκτων – μουσειολόγος.

Περισσότερα...

Θεματική ξενάγηση στην έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης «Το πορτραίτο - η αποτύπωση του προσώπου - Η ιστορία της Ελληνικής ζωγραφικής μέσα από τα πρόσωπα αυτών που την έζησαν»10/10

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων προγραμματίζει θεματική ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου  κατά τις ώρες 15.00-17.00 με θέμα:  «Το πορτραίτο - η αποτύπωση του προσώπου - Η ιστορία της Ελληνικής ζωγραφικής μέσα από τα πρόσωπα αυτών που την έζησαν».

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla