Συνέδριο για τη συμπερίληψη στην εκπαίδευση, 20/9

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ :  I_AM day "Animating Inclusiveness" που διοργανώνεται στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Animasyros.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έχει ως στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης (animation) στο κοινό.

Περισσότερα...

Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος: «Η έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο»

Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος

 

«Η έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο»

 

Μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού:

στις 23, 24, 25 Σεπτεμβρίου στο κτίριο Τσίλλερ (αίθουσα εκδηλώσεων)

Περισσότερα...

Συνέδριο "Τέχνη και πόλη", 17-18/3

Το συνέδριο Τέχνη και Πόλη, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΑΠ, οργανώνεται από τη Θεματική Ενότητα Τέχνη-Αρχιτεκτονική-Πολεοδομία (ΕΛΠ12) της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και πρόκειται να λάβει χώρα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα (μετρό Στάση Ακρόπολη). Το θέμα είναι ευρύ και εξαιρετικά επίκαιρο στις ημέρες μας, κατά τις οποίες οι έντονες κοινωνικές αλλαγές και αντιθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουν άμεσες επιπτώσεις και προβολή στο αστικό περιβάλλον. Παράλληλα, η τέχνη υπόσχεται να προσφέρει πηγές λύτρωσης, εκπαίδευσης και επίγνωσης. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά τη θεώρηση ανοικτή σε διαχρονική και διεπιστημονική προσέγγιση, η οποία στο συνέδριο χωρίζεται σε δύο μεγάλους θεματικούς κύκλους. Πληροφορίες: http://art-and-the-city-conf.eap.gr/

Συνέδριο Φιλοσοφικής 1-2 Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αδιάλειπτης προσφοράς της Φιλοσοφικής Σχολής στην ελληνική εκπαίδευση, διοργανώνεται Συνέδριο με τη συνεργασία όλων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής με θέμα: «Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητά και προτείνει».

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι αφενός να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό σχολείο σήμερα και αφετέρου να εξετάσει σε βάθος όσα από αυτά σχετίζονται με τον ιδιαίτερο χώρο που και η Φιλοσοφική υπηρετεί, σε μια προσπάθεια να βρεθούν και να δοθούν κατευθύνσεις για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών πραγμάτων τόσο στο επίπεδο των αναλυτικών προγραμμάτων, του μαθησιακού υλικού και της διδακτικής μεθοδολογίας, όσο και στους γενικότερους τομείς της οργάνωσης, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του σχολείου. Περισσότερα

Ημερίδα βιωματικής εκπαίδευσης, 30/3

Το Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνει ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με θέμα
«Βιωματικά Προγράμματα και η Συμβολή τους στην Εκπαίδευση»

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος) με ώρα έναρξης 9:15 π.μ.


Σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδείξει τη σημασία και τη συμβολή των βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ως ενισχυτικό μέσο διδασκαλίας, να συμβάλει στη διάδοσή τους και να παρουσιάσει πρότυπα βιωματικά προγράμματα και εργαστήρια από σχολικές κοινότητες, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μουσεία.

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla