Συνέδριο "Τέχνη και πόλη", 17-18/3

Το συνέδριο Τέχνη και Πόλη, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΑΠ, οργανώνεται από τη Θεματική Ενότητα Τέχνη-Αρχιτεκτονική-Πολεοδομία (ΕΛΠ12) της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και πρόκειται να λάβει χώρα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα (μετρό Στάση Ακρόπολη). Το θέμα είναι ευρύ και εξαιρετικά επίκαιρο στις ημέρες μας, κατά τις οποίες οι έντονες κοινωνικές αλλαγές και αντιθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουν άμεσες επιπτώσεις και προβολή στο αστικό περιβάλλον. Παράλληλα, η τέχνη υπόσχεται να προσφέρει πηγές λύτρωσης, εκπαίδευσης και επίγνωσης. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά τη θεώρηση ανοικτή σε διαχρονική και διεπιστημονική προσέγγιση, η οποία στο συνέδριο χωρίζεται σε δύο μεγάλους θεματικούς κύκλους. Πληροφορίες: http://art-and-the-city-conf.eap.gr/

Ημερίδα βιωματικής εκπαίδευσης, 30/3

Το Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνει ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με θέμα
«Βιωματικά Προγράμματα και η Συμβολή τους στην Εκπαίδευση»

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος) με ώρα έναρξης 9:15 π.μ.


Σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδείξει τη σημασία και τη συμβολή των βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ως ενισχυτικό μέσο διδασκαλίας, να συμβάλει στη διάδοσή τους και να παρουσιάσει πρότυπα βιωματικά προγράμματα και εργαστήρια από σχολικές κοινότητες, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μουσεία.

Περισσότερα...

«Αναδεικνύοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο»

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

2η Ανακοίνωση


«Αναδεικνύοντας γέφυρες επικοινωνίας

ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο»


Ερμούπολη, Σύρου

Παρασκευή 10 Ιουνίου (απόγευμα), Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Περισσότερα...

Διημερίδα: "Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη", 5-6/3

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου για 7η συνεχή χρονιά και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, πραγματοποιούν την ιδιαίτερα επιτυχημένη διημερίδα «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη» η οποία θα λάβει χώρα στις 5 & 6 Μαρτίου 2016, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στο Περιστέρι(Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114).

Περισσότερα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αναδεικνύοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο»

«Αναδεικνύοντας  γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο»

Ερμούπολη, Σύρου, Αίθουσα Κώστα Τουλούπη (Λιβάδια Μάννα)

Παρασκευή 10 Ιουνίου (απόγευμα), Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla