Παρουσιάσεις προγραμμάτων πολιτιστικών θεμάτων

Την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας Webex.

Μπορείτε να δείτε μερικές από τις παρουσιάσεις των πολιστικών προγραμμάτων που συνέχισαν κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων:  

1ο ΓΕΛ Γλυφάδας Υιοθετώ ένα αρχαίο θέατρο, αναζητώ ένα αρχαίο θέατρο  Βίντεο του προγράμματος

Συντονιστής: Σπύρος Καλούδης

Η μέριμνα για τα μνημεία αποτελεί το βασικό σκοπό του προγράμματος Υιοθετώ ένα αρχαίο θέατρο, αναζητώ ένα αρχαίο θέατρο : αρχαίοι δήμοι Ευωνύμου και Αιξωνής του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη θεματική της κίνησης πολιτών και Διάζωμα (για τα σχολεία η πλατφόρμα Generation D). Οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν την γνωριμία με το αρχαίο θέατρο Τραχώνων Αλίμου, την αρχαιολογική του ιστορία και την προετοιμασία ξεναγήσεων. Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες εξερεύνησαν την ιστορία του (αγνώστου τοποθεσίας σήμερα) αρχαίου θεάτρου του δήμου Αιξωνής. Η εκπαιδευτική μας εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας.


Περισσότερα...

Πρόσκληση συμμετοχής στην παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 2020

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 (10.00 – 12.00) συνδιοργανώνεται διαδικτυακά (εξ’ αποστάσεως), με την χρήση WEBEX, από τη Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας, τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές που υλοποίησαν  Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, ακόμα και κάτω από τις δύσκολες φετινές συνθήκες, η παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2019-2020.

Περισσότερα...

Ενημερωτική συνάντηση για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, 19/12

        Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με τον Συντονιστή Αειφορίας στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν προγράμματα  σχολικών δραστηριοτήτων,  πραγματοποιεί  ενημερωτική συνάντηση την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο 4ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, Μηδείας 2Α, Ν. Σμύρνη κατά τις ώρες 14.00-16.00.

Περισσότερα...

Απόφαση έγκρισης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 2019-2020

Επισυνάπτεται η απόφαση έγκρισης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 2019-20 καθώς και η ανακοινοποίηση της.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (373-APOFASI.PDF)373-APOFASI.PDF[Απόφαση έγκρισης 2020]436 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (KATASTASH-POLITISTIKON.pdf)KATASTASH-POLITISTIKON.pdf[Κατάσταση εγκεκριμένων πολιτιστικών προγραμμάτων]442 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ-2020.PDF)ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ-2020.PDF[Ανακοινοποίηση απόφασης]437 kB

Εγκύκλιος σχολικών δραστηριοτήτων 2019-2020

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος σχολικών δραστηριοτήτων του σχολ. έτους 2019-2020 καθώς και το σχέδιο υποβολής προγραμμάτων. Οι αιτήσεις έγκρισης προγραμμάτων θα υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΔΕ Δ΄Αθήνας στο μενού Παιδαγωγική καθοδήγηση > Ηλεκτρονικές εφαρμογές. Η καταχώρηση γίνεται με τον κωδικό myschool της σχολικής μονάδας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των σχεδίων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής η 20η Δεκεμβρίου 2019.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (190790_signed.pdf)190790_signed.pdf[Εγκύκλιος Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2019-2020]212 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Σχέδιο Υποβολής ΠΣΔ.doc)Σχέδιο Υποβολής ΠΣΔ.doc[Σχέδιο υποβολής ΠΣΔ]62 kB
Joomla templates by a4joomla