Διαδικτυακό σεμινάριο «Ο κινηματογράφος ως μέσον προσέγγισης μιας ιστορικής περιόδου – η δεκαετία του 1970», 16/3

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α’,  Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ο κινηματογράφος ως μέσον προσέγγισης μιας ιστορικής περιόδου – η δεκαετία του 1970». Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 16 Μαρτίου  κατά τις ώρες 18.00-20.00.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να προτείνει έναν άλλο τρόπο αξιοποίησης του κινηματογράφου στη διδακτική πράξη. Η αποδελτίωση των ταινιών μιας περιόδου με βάση το είδος και το θέμα τους επιτρέπει τον υπομνηματισμό μιας ιστορικής συγκυρίας ή αντίστροφα τη διερεύνηση των γεγονότων και την αποτύπωση του οικονομικού, πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού κλίματος της υπό εξέταση περιόδου. Για τη διδακτική πράξη δεν απαιτείται η γνώση του συνόλου της ταινίας αλλά κυρίως η υπόθεσή της, κάποια στοιχεία για τα πρόσωπα και η παρακολούθηση μικρών βίντεο με σημαντικές στιγμές της ταινίας. Εκτός από ταινίες μπορούν να αξιοποιηθούν και τηλεοπτικές σειρές.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα Καλλιόπη Κουτσόπετρα, φιλόλογος.

 

Οδηγίες Υποβολής  Αιτήσεων Εκπαιδευτικών – Προεγγραφής

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο  https://bit.ly/seventies70

Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, ώρα 13:00.

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Ο σύνδεσμος webex θα σταλεί στα e-mail των εκπαιδευτικών.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική, δωρεάν και εκτός διδακτικού ωραρίου για τους συμμετέχοντες.

Joomla templates by a4joomla