6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος έγκρισης συμμετοχής σχολικών θεατρικών ομάδων στο 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράμτος - Αρχαία  Μεσσήνη 2017

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (139150 - 2016.pdf)139150 - 2016.pdf[Εγκύκλιος έγκρισης συμμετοχής]1367 kB

Φόβος – Ρατσισμός STOP!

Το ΦΟ-ΡΑ STOP! είναι μια κοινωνική δράση που προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια), ένα θεατρικό βιωματικό «παιχνίδι» αλλά και ένας ειλικρινής διάλογος με τα παιδιά και τις αγωνίες τους πάνω σε ένα καυτό κοινωνικό ζήτημα: τον φόβο του Άλλου. 

Περισσότερα...

Παρακολούθηση θεαμάτων από μαθητές εντός σχολικού ωραρίου

Σχετικά με την παρακολούθηση θεαμάτων από μαθητές εντός του σχολικού ωραρίου, σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2014-2015 και προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στην απόφαση επιλογής θεάματος,  αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.κατάλογος θεαμάτων, ο οποίος  περιλαμβάνει πληροφορίες για παραστάσεις θεάτρου/ κουκλοθεάτρου/θεάτρου σκιών και ανευρίσκεται με την επιλογή του σχετικού εικονιδίου (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ 2014-2015) στη διεύθυνση της Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υ.ΠΑΙ.Θ.www.e-yliko.gr

Σχετική εγκύκλιος Δ/νσης ΣΕΠΕΔ επισυνάπτεται 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (theamata157789.doc)theamata157789.doc[Εγκύκλιος 157789/Γ7 2-10-2014]118 kB

Θεατρική παράσταση Online

H ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Η ΕΚΑΤΗ»,παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ONLINE», στο θέατρο OLVIO. Έναρξη παραστάσεων 15 Δεκεμβρίου 2014 έως 10 Απριλίου 2015. Η παράσταση απευθύνεται και σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής. 

Οι συντελεστές προσφέρουν δωρεάν περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων για εκπ/κούς, για την πρεμιέρα στις 15/12/14 και ώρα 18:00.

Μπορείτε να επικοινωνείτε για προσωπική πρόσκληση με την κα Στελλίνα Ανεμά στο τηλ.6973566962.

Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου.

Προσοχή:

Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με προτάσεις πολιτιστικών φορέων στην ιστοσελίδα μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με σύσταση συμμετοχής δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των θεαμάτων.

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (deltio-online.doc)deltio-online.doc[Δελτίο τύπου]31 kB

5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Το Εφηβικό Φεστιβάλ Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στοχεύει και φέτος στην ποικιλία των μορφών θεατρικής έκφρασης. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:
•    Παραστάσεις νεοελληνικών έργων, γραμμένων από επιλεγμένους συγγραφείς μετά από εργαστήρια με τις αντίστοιχες ομάδες που θα τα παρουσιάσουν.
•    Παραστάσεις μεταφρασμένων έργων σε συνεργασία με ξένα φεστιβάλ και συγγραφείς εφηβικού θεάτρου.
•    Παραστάσεις έργων που είτε προκύπτουν από τεχνικές θεατρικής γραφής και αυτοσχεδιασμούς των ομάδων (θέατρο επινόησης), είτε βασίζονται σε μαρτυρίες και προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων (θέατρο-ντοκουμέντο).

Περισσότερα...