9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST) 13-19/3

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST) θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 13 έως 19 Μαρτίου 2014, προσφέροντας στους λάτρεις της τέχνης του animation, ένα πανόραμα ταινιών από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Συμμετέχουν ταινίες από τις παρακάτω χώρες:

Βρετανία, Αυστραλία, Σερβία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Φινλανδία, Μολδαβία, Ιταλία, Αργεντινή, Κίνα, Καναδάς, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Σουδάν, Ιαπωνία, Αφγανιστάν, Γερμανία, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία, Ινδία,  Νεπάλ,  Σουηδία, Ρουμανία,  Βραζιλία, Τουρκία, Βέλγιο, ΗΠΑ,  Γεωργία, Ιράν, Χιλή, Μεξικό, Καμερούν, Κολομβία, Νορβηγία, Νιγηρία, Ουγγαρία,  Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Κροατία, Ταϊβάν, Μογγολία, Σλοβακία, Δανία.

Επίσημος ιστότοπος: www.athensanimfest.eu

Περισσότερα...

28/9: 4η Athens Biennale

Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες κορυφώνεται, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας δεν μπορεί παρά να θέσει ένα καίριο ερώτημα: Και τώρα τι; Χρησιμοποιώντας το άδειο κτίριο του πρώην Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ως κύριο χώρο της, η ΑΒ4 προτείνει την AGORA όχι μόνο ως τόπο ανταλλαγής απόψεων αλλά και ως ιδανικό σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης.

29 Σεπτεμβρίου ? 1 Δεκεμβρίου  | Εγκαίνια 28 Σεπτεμβρίου
Πρώην Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, Σοφοκλέους 8-10

Περισσότερα

Your paintings

Ο δικτυακός τόπος  Your Paintings περιλαμβάνει 211.861 ελαιογραφίες, που υπογράφονται από 37.000 καλλιτέχνες,  επομένως με ασφάλεια να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Δημόσιων Καταγραφών που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το BBC. 

Στο ψηφιακό αρχείο μπορεί να βρει κάποιος έργα των Ρούμπενς, Πικάσο Ματίς, Γουόρχολ, Μπέικον και χιλιάδων άλλων δημιουργών.  

Ευρύ πεδίο εφαρμογών στην εκπαίδευση εφόσον δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του ψηφιακού μουσείου να δημιουργήσουν τη δική τους πινακοθήκη με τα έργα προτίμησής τους, να μάθουν πού μπορούν να δουν το κάθε έργο από κοντά, να το αποθηκεύσουν, να το τυπώσουν και να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τον καλλιτέχνη. 

Μπορούν ακόμη εφόσον το επιθυμούν να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του αρχείου, είτε βάζοντας ετικέτες (tags) στους πίνακες, ώστε μελλοντικά γράφοντας ο επισκέπτης μια λέξη-κλειδί να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα έργα στα οποία απεικονίζεται η συγκεκριμένη λέξη, είτε προσθέτοντας στοιχεία για το έργο και τον καλλιτέχνη.

www.bbc.co.uk/arts/yourpaintings

25/ 09/ 2013 έως 8/ 12/ 2013 Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ: «ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ». 40 Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνει την πολυπρόσωπη θεματική έκθεση Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ: «ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ». 40 Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί. Στην έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν σημαντικά έργα κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως των Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γιάννη Τσαρούχη, Παναγιώτη Τέτση, Βασίλη Θεοχαράκη, Χρίστου Καρά, Αλέκου Φασιανού, Μιχάλη Μακρουλάκη, Αχιλλέα Δρούγκα, Χρόνη Μπότσογλου, Αλέκου Λεβίδη, Απόστολου Φανακίδη, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Βάνας Ξένου, Γιάννη Αδαμάκου, Στέφανου Δασκαλάκη, Άγγελου Παπαδημητρίου, Μιχάλη Μανουσάκη, Μιχάλη Αρφαρά, Κώστα Βαρώτσου, Γιάννη Μετζικώφ, Βασίλη Παπασάικα, Γιώργου Χαρβαλιά, Μάριου Σπηλιόπουλου, Εδουάρδου Σακαγιάν, Μιχάλη Μαδένη, Μανώλη Χάρου, Νίκου Χαραλαμπίδη, Αντώνη Χουδαλάκη, Ειρήνης Γκόνου, Αντώνη Στοαντζίκη και πολλών άλλων. 

Περισσότερα...

Μεγάλα Μουσεία στο διαδίκτυο

ΓΑΛΛΙΑ

Λούβρο, Musee du Louvre, Παρίσι 

www.louvre.fr

Με χρονολογία ίδρυσης το 1793, το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά μουσεία. Στις συλλογές του ανήκουν αντικείμενα και έργα τέχνης από την προϊστορική Μεσοποταμία και την Αίγυπτο αλλά και από όλες τις περιόδους της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης.

Περισσότερα...

Τρία ελληνικά μουσεία στο Google Art Project

Η Google μας έχει χαρίσει το Art Project, μια online εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί εικονικά στους διαδρόμους μουσείων και να δει γνωστά έργα τέχνης σε υψηλή ανάλυση. Η πρώτη έκδοση περιλάμβανε 17 μουσεία ενώ 1000 έργα επιλέχθηκαν για να φωτογραφηθούν και να παρουσιαστούν στους εικονικούς επισκέπτες με πολύ υψηλή ανάλυση από 7-14 gigapixel!

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση στην υπηρεσία η οποία πλέον περιέχει 151 μουσεία από 40 χώρες αλλά και άκρως ελληνικό ενδιαφέρον αφού για πρώτη φορά το Art Project περιέχει τρία από τα σημαντικότερα ελληνικά μουσεία και συγκεκριμένα το Μουσείο Ακρόπολης, το Κυκλαδικής Τέχνης και το Μπενάκη.

Περισσότερα...

Google art project

Το Google Art Project είναι μια συνεργασία της Google με τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν χιλιάδες έργα τέχνης μέσω online περιήγησης στους χώρους τους. Το Google Art Project είναι ένα μεγάλο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους φοιτητές των καλών τεχνών, και τους λάτρεις της τέχνης,αλλά και για εκείνους που θέλουν να μάθουν για την τέχνη. 

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι όμοια με αυτή του Street View, αφού υπάρχει χαρτογράφηση εντός των μουσείων και δυνατότητα περιστροφής και περιπλάνησης από διάδρομο σε διάδρομο.

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla