Διαγωνισμός Ποίησης, Μουσικής και Τέχνης

Συμβουλευτείτε το επισυναπτόμενο αρχείο

Βραβεία Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Βίντεο με θέμα το Ολοκαύτωμα

Σε συνέχεια της εγκυκλίου προκήρυξης του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας βίντεο με θέμα το "Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι" Φ15/31631/Δ2, η αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησε τα υποβληθέντα έργα με βάση τη συνάφειά τους με το θέμα, την πρωτοτυπία τους, την αισθητική τους απόδοση και τους τεθέντες στόχους. Οι υποψηφιότητες οι οποίες εγκρίθηκαν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να μεταβούν, συνοδεία καθηγητών, στο Κρατικό Μνημείο και στο Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία τον Ιούνιο του 2016 επισυνάπτονται στην απόφαση Απ -79469-Θ2-17.5.2016: Μεταξύ των διακριθέντων είναι το 1ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου, το 5ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, το 6ο ΓΕΛ Γλυφάδας, το Λεόντειο Λύκειο, και το Μουσικό σχολείο Αλίμου.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (79469-17.5.2016.pdf)79469-17.5.2016.pdf[Απόφαση 79469]517 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (math-diag.doc)math-diag.doc[Προκήρυξη διαγωνισμού]98 kB

ΒιντεοΜουσεία: Η Δική μας Γνώμη & Διαγωνισμός Γραπτής Κριτικής

Το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνδιοργανώνουν την πανελλαδική μαθητική δράση «ΒιντεοΜουσεία: Η Δική μας Γνώμη & Διαγωνισμός Γραπτής Κριτικής», η οποία απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών σχολείων (Ε΄- Στ΄ Δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών. 

Περισσότερα...

5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με θέμα: «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη»

Σας ενημερώνουμε ότι, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Οκτώβριος 2015-Μάιος 2016) με μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Το θέμα του Μαραθωνίου είναι «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» και όσοι μαθητές συμμετάσχουν θα γνωρίσουν το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέως παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Περισσότερα...

Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη»

Σας ενημερώνουμε ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία (Heritage & Museums), σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και το EuropeanMuseumForum(EMF) διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα   «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ενδυνάμωση  του εκπαιδευτικού ρόλου της τέχνης και των μουσείων και η προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla