Διαγωνισμός Never Such Innocence 2020–21

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού  – που αφιερώνεται στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 – είναι «Τhe Unheard Voices of Conflict: Stories from Around the World» («Φωνές συγκρούσεων που δεν έχουν ακουστεί: Ιστορίες από όλο τον Κόσμο»).

Περισσότερα...

Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή

Το 'Ιδρυμα Ωνάσση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων «Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή», σε συνεργασία με το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

 

Νέες τεχνολογίες, γρίφοι και σύμβολα σε έναν multimedia διαγωνισμό που εμπνέεται από έναν διάσημο, σπάνιο χάρτη και προσκαλεί ομάδες μαθητών να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό έργο.

Διαγωνισμός Ποίησης, Μουσικής και Τέχνης

Συμβουλευτείτε το επισυναπτόμενο αρχείο

Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας –  ΕΚΟΜΕ ΑΕ συν-διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας και της Ομογένειας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών/τριών στη διάσωση ιστορικών τεκμηρίων και στην επεξεργασία και τεκμηρίωση των πηγών αυτών, η ανάδειξή τους με τη ματιά των νεότερων γενεών, η αξιοποίησή τους σε μαθητικές δημιουργίες και η διάχυσή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα από σύγχρονες τεχνολογικές πλατφόρμες που θα τροφοδοτήσει η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα.

Περισσότερα

Βραβεία Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Βίντεο με θέμα το Ολοκαύτωμα

Σε συνέχεια της εγκυκλίου προκήρυξης του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας βίντεο με θέμα το "Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι" Φ15/31631/Δ2, η αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησε τα υποβληθέντα έργα με βάση τη συνάφειά τους με το θέμα, την πρωτοτυπία τους, την αισθητική τους απόδοση και τους τεθέντες στόχους. Οι υποψηφιότητες οι οποίες εγκρίθηκαν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να μεταβούν, συνοδεία καθηγητών, στο Κρατικό Μνημείο και στο Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία τον Ιούνιο του 2016 επισυνάπτονται στην απόφαση Απ -79469-Θ2-17.5.2016: Μεταξύ των διακριθέντων είναι το 1ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου, το 5ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, το 6ο ΓΕΛ Γλυφάδας, το Λεόντειο Λύκειο, και το Μουσικό σχολείο Αλίμου.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (79469-17.5.2016.pdf)79469-17.5.2016.pdf[Απόφαση 79469]517 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (math-diag.doc)math-diag.doc[Προκήρυξη διαγωνισμού]98 kB
Joomla templates by a4joomla