Ξενάγηση στην έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης "Αστυγραφίες", 29/4

Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης, διά της υπεύθυνης  Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει ξενάγηση στην έκθεση «Αστυγραφίες. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970»». Η ξενάγηση έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα  29 Απριλίου  στις 11.00 π.μ.

Η έκθεση παρακολουθεί τρεις δεκαετίες ραγδαίου μετασχηματισμού της μεταπολεμικής Ελλάδας και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αστικοποίηση και τον τρόπο που ο άνθρωπος συμμετέχει ή αντιστέκεται στη νέα συνθήκη που του υπαγορεύει το ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον του. Για την ανίχνευση της ανθρώπινης εμπειρίας του αστικού βιώματος η έκθεση φέρνει σε συνομιλία τις εικαστικές τέχνες –ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, σχέδια και αφίσες– με αποσπάσματα από τον δημοφιλή ελληνικό κινηματογράφο, τις ταινίες κριτικού ρεαλισμού και τις έκκεντρες αφηγήσεις.

Περισσότερα...

Ευχές για τις γιορτές

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που επιμένουν και στηρίζουν τον θεσμό των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι πολυμεσικές μας ευχές επισυνάπτονται. Μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (card2022.jpg)card2022.jpg[Ευχετήρια κάρτα]81 kB

Πρόσκληση συμμετοχής στην παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 2021

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021  συνδιοργανώνεται διαδικτυακά με την χρήση της πλατφόρμας WEBEX, από τη Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας, τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές που υλοποίησαν  Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, ακόμα και κάτω από τις δύσκολες φετινές συνθήκες, η παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2020-2021.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα, 23-24/9

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους   διοργανώνει  επίσκεψη στην έκθεση  με τίτλο «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821 Ο Αγώνας στην θάλασσα», στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες των 10 ατόμων κατά τις ημέρες Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρες 14.30, 16.30 18.30.

Περισσότερα...

Ευχές για τις γιορτές

Κάθε χρόνο, οι μαθητές γιόρταζαν τα Χριστούγεννα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μέσα στις σχολικές μονάδες. 

Φέτος, για πρώτη φορά, την ημέρα αυτή τα σχολεία δεν θα έχουν μαθητές, όμως η επιδίωξή της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε. 

Με τον ερχομό του Νέου Έτους θα ήθελα να εκφράσω προς τους εκπαιδευτικούς, και όλους τους συνεργάτες, τις θερμότερες ευχές μου, ώστε το 2021 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και δημιουργική ενέργεια.  

Ευχόμαστε σε όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από αυτόν που μόλις έφυγε και να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής!

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla