Διαδικτυακό σεμινάριο: «Qr-codes, επαυξημένη πραγματικότητα και άλλα… δαιμόνια στην τάξη μας: θεσμικό και διδακτικό πλαίσιο αξιοποίησης χρήσιμων εργαλείων για κινητά και tablets»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και του υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Α’,  Γ΄Αθήνας, και Δυτικής Αττικής  θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Qr-codes, επαυξημένη πραγματικότητα και άλλα… δαιμόνια στην τάξη μας: θεσμικό και διδακτικό πλαίσιο αξιοποίησης χρήσιμων εργαλείων  για κινητά και tablets. Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Μαρτίου  κατά τις ώρες 18.00-20.00.

Το σεμινάριο αφορά όλες τις ειδικότητες καθηγητών Β’θμιας εκπαίδευσης και χωρίζεται σε δύο μέρη:  Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά στην έννοια του mobilelearning, στις πεποιθήσεις των εκπαιδευτικών όσον αφορά τη χρήση των κινητών,  καθώς και στο θεσμικό και διδακτικό πλαίσιο αξιοποίησης των κινητών και Tabletsστην τάξη. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε διαδραστική επίδειξη και προτάσεις χρήσιμων λογισμικών που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων.Προκειμένου να αξιοποιηθεί το υλικό του σεμιναρίου προτείνεται όσοι συμμετέχοντες μπορούν, να έχουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στη διάθεσή τους ένα smartphoneή tablet που είτε διαβάζει αυτόματα, με την κάμερά του qr-codes, είτε είναι εγκατεστημένο σε αυτό ένας qrreader(δεκάδες εφαρμογές qrreaderείναι δωρεάν διαθέσιμες στο playstoreκαι στο Appstore)

Εισηγητής  του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Μανόλης Κουσλόγλου, Φυσικός, υποψ. δρ. Τμήματος Φυσικής Α.Π.Θ., υποδιευθυντής 3ου Γυμνασίου Καβάλας.

 

Οδηγίες Υποβολής  Αιτήσεων Εκπαιδευτικών – Προεγγραφής

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://bit.ly/30-MARCH

Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ώρα 13:00.

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Ο σύνδεσμος webex θα σταλεί στα e-mail των εκπαιδευτικών.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική, δωρεάν και εκτός διδακτικού ωραρίου για τους συμμετέχοντες.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές των Σχολείων για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Joomla templates by a4joomla