Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για σχολεία, 1-28/2/2018

O κινηματογράφος είναι η έβδομη καλλιτεχνική έκφραση , η συνισταμένη όλων των υπολοίπων και ως εκ τούτου αποτελεί μέρος της κοινωνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων.

Λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, πολλά παιδιά μεγαλώνουν έχοντας όλο και λιγότερη πρόσβαση στους κινηματογράφους, που είναι οι φυσικοί χώροι των ταινιών και ο μοναδικός τρόπος θέασης που ολοκληρώνει την κινηματογραφική εμπειρία .

Περισσότερα...

7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, (17 Οκτ.)

Το 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει την αυλαία του την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη με εναρκτήρια ταινία την κωμωδία καταστάσεων Les Grandes Ondes του Ελβετού σκηνοθέτη Λιονέλ Μπαγέ, που εκτυλίσσεται στην Πορτογαλία της δεκαετίας του ?70 κατά τη διάρκεια της Επανάστασης των Γαρυφάλλων.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση (2009) η πρωτοβουλία-θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος που ξεκίνησε το 2004, επιβεβαιώνει την πολυδιάστατη μορφή της και την πολυμορφική ματιά της στην σύγχρονη κινηματογραφική τέχνη.

 Αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ (Pdf)

Περισσότερα...

Δωρεάν μουσική επένδυση ταινιών

Στους δικτυακούς τόπους που παρατίθενται μπορείτε να βρείτε είτε δωρεάν ή με πολύ μικρή χρέωση αρχεία μουσικής, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μουσική επένδυση μαθητικών ταινιών:
http://freemusicarchive.org/
http://ccmixter.org/
http://www.mobygratis.com/film-music.html
http://www.jamendo.com/en/
http://www.audionetworkplc.com/content/uk/help/performing-rights-fees

4ο Φεστιβάλ Βωβού κινηματογράφου, 16-26/9

Τo 4o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με θέμα: Μεγάλοι Σκηνοθέτες του Βωβού διοργανώνεταιαπό τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2013, με ελεύθερη είσοδο, σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων αφιερωμάτων στον αμερικάνικο και τον ευρωπαϊκό βωβό κινηματογράφο (τις ταινίες των οποίων είχε επιλέξει ο ίδιος ο Μ. Κακογιάννης), όπως και τη χειραφέτηση της γυναίκας. Στο 4ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου θα προβληθούν 16 ταινίες, γυρισμένες από το 1902 έως και το 1929, διάσημων σκηνοθετών όπως οι Φρίντριχ Μουρνάου, Φριτς Λανγκ, Καρλ Ντράιερ, Σεργκέι Αϊζενστάιν, Στρόχαϊμ, Μπουνιουέλ και Νταλί, Σεσίλ ντε Μιλ, Τσάρλι Τσάπλιν Μπάστερ Κήτον κ.α. Την πλειοψηφία των προβολών ντύνουν μουσικά πρωτότυπες συνθέσεις Ελλήνων συνθετών που ερμηνεύονται "ζωντανά" από νέους έλληνες ερμηνευτές. 

Πρόγραμμα προβολών

Ζητείται ελπίδα

 

Στο πλαίσιο  πολιτιστικού προγράμματος της φετινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές των τμημάτων Ε΄ υδραυλικών και Ε΄ πληροφορικής  του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με  τίτλο: "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ"

(εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη).

Αφορμή ήταν αγάπη  για την έβδομη τέχνη και αιτία η ανάγκη   να εκφραστούν όλα αυτά που νιώθουν οι έφηβοι, όλα αυτά που τους προβληματίζουν?

Η ταινία συμμετείχε στον  3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους (που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την ΕΡΤ) και βραβεύτηκε με εύφημο  μνεία.

Περισσότερα...

Joomla templates by a4joomla