5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με θέμα: «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη»

Σας ενημερώνουμε ότι, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Οκτώβριος 2015-Μάιος 2016) με μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Το θέμα του Μαραθωνίου είναι «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» και όσοι μαθητές συμμετάσχουν θα γνωρίσουν το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέως παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Ο  Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας προκειμένου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με μια συγγραφέα της οποίας το έργο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος τα τμήματα των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων  και τα τμήματα Α΄, Β΄ και Γ΄  τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2015.

          Οι οδηγίες του διαγωνισμού, καθώς και οι όροι συμμετοχής περιγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη ή στο www.metaixmio.gr.

          Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης μπορείτε να επικοινωνείτε με:

·         την κα Ελένη Παπαγεωργίου (211 3003500, εσωτ. 546, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

·         την κα Ντόρα Τσακνάκη (211 3003500, εσωτ. 525, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (168513-marathonios.doc)168513-marathonios.doc[Εγκύκλιος 168513 Δ/νσης Σπουδών ]108 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (MARATHONIOS_ZEH.PDF)MARATHONIOS_ZEH.PDF[Ενημερωτικό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο]1515 kB
Joomla templates by a4joomla