Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη»

Σας ενημερώνουμε ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία (Heritage & Museums), σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και το EuropeanMuseumForum(EMF) διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα   «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ενδυνάμωση  του εκπαιδευτικού ρόλου της τέχνης και των μουσείων και η προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

 Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, το θέμα του είναι: «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη-Μυθολογία, Παράδοση, Μουσεία» και οι μαθητές καλούνται να εμπνευστούν από τη μυθολογία, αλλά και να εξερευνήσουν μέσω διαδικτύου τα μνημεία και τα μουσεία ευρωπαϊκών χωρών και να εκφράσουν μέσα από τα έργα τους όσα έμαθαν κι όσα ένιωσαν.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, το θέμα του είναι: «Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη-Μυθολογία, Παράδοση, Μουσεία» και οι μαθητές καλούνται να εμπνευστούν από τη μυθολογία, αλλά και να εξερευνήσουν μέσω διαδικτύου τα μνημεία και τα μουσεία ευρωπαϊκών χωρών και να εκφράσουν μέσα από τα έργα τους όσα έμαθαν κι όσα ένιωσαν.

Οι εκπαιδευτικοί που θα διενεργήσουν τον διαγωνισμό στις σχολικές τάξεις καλούνται να επιλέξουν σε συνεργασία με τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας τα καλύτερα έργα, έως δέκα (10), με τα οποία θα συμμετάσχει το σχολείο τους στον διαγωνισμό. Τα έργα θα παραδοθούν, κατά τις ώρες 10:00 έως 20:00, στο Κέντρο Τεχνών του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α (Οργανισμός Πολιτισμού,

Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) που βρίσκεται στην οδό Βασ. Σοφίας ? Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής,( δεξιά εντός του Πάρκου Ελευθερίας)  από την Τρίτη 14 Απριλίου έως και την Παρασκευή  17 Απριλίου 2015 ή εναλλακτικά θα  αποσταλούν ταχυδρομικά, έγκαιρα ώστε να έχουν παραληφθεί στις 17 Απριλίου 2015 το αργότερο,στην διεύθυνση:

Διαγωνισμός «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ -  ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Οργανισμός    Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Οδός Βασ. Σοφίας ? Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής - Τ.Κ. 106 74  Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 7224028 & 6944755570

 

     Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή καθηγητών-εικαστικών και όσα έργα επιλεγούν θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στον χώρο τουΚέντρου Τεχνών του Ο.Π.Α.Ν. Δ. Α., από 25 έως 30 Απριλίου 2015. Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει με κριτήρια την πρωτοτυπία και την εικαστική προσέγγιση μέσα από την ξεχωριστή νεανική ματιά.

     Όροι συμμετοχής:

1.Τα έργα θα είναι ατομικά. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο. Οι μαθητές αφού αναλύσουν και συζητήσουν το θέμα μέσα στη τάξη και αφού συλλέξουν τα στοιχεία που τους χρειάζονται για αυτό (εντός ή εκτός της αιθούσης) , θα υλοποιήσουν την τελική εκτέλεση του έργου τους μέσα στη σχολική αίθουσα και θα παραδώσουν το έργο αμέσως μετά στον υπεύθυνο καθηγητή τους. Τα έργα των μαθητών δεν θα επιστραφούν και οι διοργανωτές του Διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα ενδεχόμενης χρησιμοποίησής τους.

2.Το έργο πρέπει να έχει διαστάσεις 35x50 cm. Η επιλογή των υλικών είναι ελεύθερη καθώς και η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί (Σχέδιο, Ζωγραφική, Κολάζ, μεικτές τεχνικές κλπ)

3. Στο πίσω μέρος του έργου θα αναγράφονται ευδιάκριτα με κεφαλαία γράμματα τα στοιχεία του συμμετέχοντος μαθητή: Επώνυμο, Όνομα, Διεύθυνση Κατοικίας (Οδός, αριθμός, πόλη, ΤΚ), Τηλέφωνο, Email, Ηλικία, Τάξη, Σχολείο και στοιχεία σχολείου (ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail)

4. Θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:

1ο βραβείο: 3ήμερο πολιτιστικό ταξίδι του νικητή με τη συνοδεία ενός γονέα του σε Μουσείο πρόσφατα βραβευμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης ή το EuropeanMuseumForum.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί εκτός διδακτικού έτους, τον Ιούλιο 2015 και την  διοργάνωσή του θα έχει η κυρία Λίλα ντε Τσάβες, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων, η οποία και θα συνοδεύσει τον/την νικητή/νικήτρια και τον γονέα του/της.

2ο βραβείο: 300 ευρώ

3ο βραβείο: 200 ευρώ

5.Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης.

6. Επαίνους για τη συμμετοχή τους θα λάβουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι που τα έργα τους θα επιλεγούν για να εκτεθούν, μαζί με πρόσκληση για να παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης.

 

Πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό στο τηλέφωνο 6944755570

                     κα Λίλα ντε Τσάβες, Πρόεδρο Heritage& Museums.

 

            Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (europe-diag.doc)europe-diag.doc[Εγκύκλιος 30778/Δ2]96 kB
Joomla templates by a4joomla