Διά ζώσης ξενάγηση στην έκθεση: «Μυστήριο_29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο: H πόλη της Ελευσίνας ως έκθεμα»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις ΔΕ Γ΄ Αθήνας, και Δυτικής Αττικήςθα πραγματοποιήσει ξενάγηση το Σάββατο, 22/10/2022 από τις 17:00 μέχρι 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Στην έκθεση προβάλλεται η πόλη της Ελευσίνας ως έκθεμα προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδρομή στον πυρήνα της ύπαρξής της· από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους, στην παράδοση και την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την πολύπαθη εργασιακή πραγματικότητα, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα, στους ανθρώπους αλλά και τις κοινότητες που τη συνθέτουν. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης Ερατώ Κουτσουδάκη, αρχιτέκτων – μουσειολόγος.

 

Οδηγίες Υποβολής  Αιτήσεων Εκπαιδευτικών – Προεγγραφής

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://bit.ly/ELEUSINA

Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, ώρα 13:00. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τις 15 θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση.

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική, δωρεάν και εκτός διδακτικού ωραρίου για τους συμμετέχοντες.

Joomla templates by a4joomla