Εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΜΣΤ

Στην ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ παρέχεται η δυνατότητα online κρατήσεων για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για σχολικές ομάδες. Τα προγράμματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

 

Για λόγους πρόληψης και προστασίας από την COVID-19 οι σχολικές επισκέψεις πραγματοποιούνται ανά τμήμα.Οι μαθητές μπορεί να χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες. Λαμβάνονται υπόψη τα έως τώρα ισχύοντα μέτρα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, η τήρηση απόστασης δύο μέτρων από κάθε άτομο και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή εργαστηριακού rapid test 48 ωρών (για επισκέπτες άνω των 12 ετών).

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν.

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για Λύκεια στο ΚΠΙΣΝ

Ο αρχιτέκτονας Renzo Piano δανείστηκε την αρχαιοελληνική έννοια της Αγοράς ως χώρο συνάθροισης στον οποίο μπορεί κάθε άτομο να νιώσει μέλος μιας κοινότητας, και τη μετουσίωσε στο ΚΠΙΣΝ. H Αγορά του ΚΠΙΣΝ είναι ένας τόπος ανοιχτός, χώρος συνάθροισης, διάδρασης και αυθεντικής εμπειρίας.

Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να μεταφέρει αυτή την εμπειρία της διάδρασης, συνεργασίας και της ανοιχτής συζήτησης στους μαθητές του Λυκείου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους μέσα από 4 διαφορετικές θεματικές.  

Περισσότερα...

Κατάσταση εκπαιδευτικών Μουσείου Κοτσανά

Καλούνται οι παρακάτω συνάδελφοι στο ενημερωτικό σεμινάριο του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 15.30. Το Μουσείο βρίσκεται στη διεύθυνση Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Δημιουργώντας ένα αφηρημένο ομαδικό πορτρέτο, ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρέχει τη δυνατότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να το επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Με αφορμή τα διαδραστικά βιβλία για τη ζωή και το έργο του νεαρού Πικάσο, οι μαθητές/τριες γνωρίζουν το έργο του Πικάσο, εστιάζοντας στις αρχικές καλλιτεχνικές περιόδους του καλλιτέχνη, καθώς και άλλων καλλιτεχνών που τον επηρέασαν. Επιπλέον, ανακαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο ο Πικάσο χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα χρώματα (μπλε, ροζ, ψυχρά-θερμά) σε σχέση με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες του μοντερνισμού, όπως οι Kandinsky και Klee.

Τέλος, δημιουργούν ένα συλλογικό αφηρημένο έργο με βάση τα χρώματα και τις γραμμές, το οποίο εκφράζει συναισθήματα της επιλογής τους.

Σχεδιασμός: Έλλη Παξινού, ιστορικός τέχνης, συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Τα σχολικά προγράμματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, για την περίοδο 10/02 – 31/05. Κρατήσεις μέσω ιστοσελίδας

Ανοικτές πρόβες Δημοτικού θεάτρου Πειραιά

Επισυνάπτονται ενημερωτικά δελτία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σχετικά με το Φεστιβάλ ‘’Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο’’ 2020, το οποίο προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες σχολικές  ομάδες να ανακαλύψουν τον μηχανισμό της θεατρικής πράξης εκ των έσω, προσφέροντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς φτιάχνεται μια θεατρική παράσταση και να ακολουθήσουν τη διαδρομή της μέσα από μια σειρά ανοιχτών προβών.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (dynamic-dipe.pdf)dynamic-dipe.pdf[Δυναμική θεατρικού λόγου]139 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (programma-dipe.pdf)programma-dipe.pdf[Πρόγραμμα ανοικτών προβών]236 kB
Joomla templates by a4joomla