Συνάντηση μαθητικών ομάδων σχολικών δραστηριοτήτων, 22-24/4

 

Σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση της Συνάντησης μαθητικών ομάδων σχολικών δραστηριοτήτων,της Δ.Δ.Ε Δ? Αθήνας, η οποία θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 22-24 Απριλίου 2013. Στη Συνάντηση θα δοθεί η δυνατότητα στις μαθητικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή να παρουσιάσουν: 

  • τους κυριότερους θεματικούς αξονες με τους οποίους ασχολήθηκαν στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, 

  • τον τρόπο εργασίας που ακολούθησαν καθώς και 

  • τα αποτελέσματα και/ή το υλικό που παρήγαγαν κατά την εξέλιξη του προγράμματος τους 

Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία για:

  • ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω της παρουσίασης της δουλειάς τους στην ευρύτερη σχολική κοινότητα της Διεύθυνσης 

  • διάδοση των σχολικών δραστηριοτήτων και των διδακτικών τεχνικών που υιοθετούν, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας 

  • ουσιαστική επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους αλλά και με την ευρύτερη τοπική κοινωνία. 

Γι? αυτό το λόγο η Συνάντηση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Τα σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή με παρουσίαση του προγράμματος με θεατρική ή μουσική παράσταση, & χορό καλούνται να προσέλθουν στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, Αιγέως 41-43 τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013. Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε σχολείο θα έχει στη διάθεσή του δεκαπέντε (15) λεπτά. Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων, ώστε να δοθεί σε όλα τα σχολεία δυνατότητα παρουσίασης. Εφόσον παρουσιάζεται απόσπασμα παράστασης, καλό θα ήταν να προηγηθεί μία σύντομη παρουσίαση του έργου.

Τα σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή με παρουσίαση του προγράμματος με βιντεοπροβολέα, είτε με έκθεση σε «περίπτερο» της Συνάντησης καλούνται να προσέλθουν στις 23 &24 Απριλίου στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου, (Αργοστολίου 65, Αγ. Δημήτριος). Θα υπάρχει διαθέσιμος υπολογιστής και βιντεοπροβολέας. Παρακαλούνται τα αρχεία των παρουσιάσεων που θα προβληθούν να έχουν τη μορφή ppt . Οι παρουσιάσεις αυτής της κατηγορίας θα έχουν στη διάθεσή τους δέκα (10) λεπτά.

Στην περίπτωση των εκθέσεων σε «περίπτερο» σας ενημερώνουμε ότι θα είναι διαθέσιμα θρανία, όπου θα τοποθετηθούν τυχόν ογκώδεις κατασκευές των μαθητικών ομάδων (π.χ. μακέτες). Αναφορικά με την έκθεση υλικού των μαθητικών ομάδων, όπως αφίσες, φωτογραφίες,γελιογραφίες κ.τ.λ. οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προβλέψει για την σταθερή επικόλληση τους σε επιφάνειες ανάρτησης (π.χ. σκληρά χαρτόνια, φελιζόλ), τα οποία θα φέρουν μαζί τους στο χώρο της Συνάντησης, καθώς δεν είναι δυνατή η επικόλληση στους τοίχους του σχολείου. Η ομάδα των μαθητών θα πρέπει να παραμείνει στον εκθεσιακό χώρο για το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης 17.00-21.00, ώστε να εκθέτει το έργο της και να απαντά σε ερωτήσεις σχε-τικά με αυτό.

Οδηγίες πρόσβασης στα σχολεία που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των πολιτιστικών. 

Οι παραστάσεις και η έκθεση μαθητικών δημιουργιών θα είναι ανοικτές για τα σχολεία και το κοινό.

Χάρτης πρόσβασης στο 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας

Χάρτης πρόσβασης στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου

Εφαρμογή αναζήτησης βέλτιστης διαδρομής Google transit

 
Joomla templates by a4joomla