Μαθητική Ημερίδα: Εμπνέοντας τις νέες γυναίκες στην Επιστήμη στο ΚΠΙΣΝ,11/2

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Perimeter Institute, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα Θεωρητικής Φυσικής στον κόσμο, διοργανώνουν μία μαθητική ημερίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στις γυναίκες στην επιστήμη.Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, καλούμε 150 μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη, μαζί με καταξιωμένες γυναίκες από τους τομείς του STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά).

 

https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-mathitiki-imerida-02-2020

Μέσα από τη διαδραστική «Μαθητική Ημερίδα: Εμπνέοντας τις νέες γυναίκες στην Επιστήμη» που θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις γυναίκες επιστήμονες, να εμπνευστούν από τις προσωπικές τους ιστορίες και να πάρουν τις απαραίτητες συμβουλές για το πώς μπορούν να χαράξουν τη δική τους ξεχωριστή πορεία στον χώρο της επιστήμης.
Παρουσιάσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ταχύρρυθμο mentoring θα αποτελέσουν τον σκελετό της εκδήλωσης: συγκεκριμένα η εκδήλωση περιλαμβάνει, τρεις βασικές ομιλίες, ένα panel συζήτησης με τέσσερις ομιλήτριες, και Speed Mentoring των συμμετεχουσών από 12 mentors.
Την ημέρα της εκδήλωσης, oι γονείς και εκπαιδευτικοί συνοδοί που το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στον Πύργο Βιβλίων.
Για τους μαθητές εκτός Αττικής, θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση των παρουσιάσεων και των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης στο snfcc.org.

 

Για να γραφτείτε στην εκδήλωση 

 

https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-mathitiki-imerida-02-2020

Joomla templates by a4joomla