Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων

Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων (στο πρώην Καπνεργοστάσιο - οδό Λένορμαν) - Δωρεάν

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, και ειδικότερα τα τμήματα Βιβλιοθήκης Πόλης και Μπενακείου Βιβλιοθήκης, υλοποιούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 20192020 για τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα: 1. Στα βιβλία λέμε … Ναι! 2. Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική 3. Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν. 4. Βιωματικό γλωσσικό εργαστήρι με θέμα τον λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον. 5. Μια μέρα αρχειονόμος στο αρχείο Αντώνη Σαμαράκη.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής προσφέρονται δωρεάν, ενώ συνοδεύονται με ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης, Εργαστήρι Συντήρησης και παιχνίδι γνώσεων για τις λειτουργίες, τον ρόλο και την αξία των βιβλιοθηκών.

Επισημαίνεται ότι πραγματοποιούνται μέχρι δύο προγράμματα την ίδια ημέρα, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 12:00. Στο καθένα μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές/τριες ενός μόνο σχολικού τμήματος (έως 27 μαθητές/τριες). Αν ένα σχολείο επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή την ίδια ημέρα για δύο σχολικά τμήματα, για οργανωτικούς λόγους, πρέπει να δηλώσει συμμετοχή υποχρεωτικά στο πρώτο από τα προαναφερόμενα προγράμματα και κατ’ επιλογήν σε ένα από τα τρία άλλα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα γίνονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 210 5102519, 210 5102359 από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (138132.pdf)138132.pdf[Εγκύκλιος Προγραμμάτων Βουλής]146 kB
Joomla templates by a4joomla