Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Νομισματικού Μουσείου

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2012-2013 το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, που στεγάζεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 12 στην Αθήνα, πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει θέμα «Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο» και πραγματεύεται τη γένεση του νομίσματος, τη διάδοση του, την τεχνική κατασκευής του και τις παραστάσεις που το χαρακτηρίζουν. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο, το Ιλίου Μέλαθρον, άλλοτε κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν.

Το πρόγραμμα διαρκεί μία με μιάμιση ώρα και οι σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να συνοδεύονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και να μην υπερβαίνουν τους 25 μαθητές. Απαραίτητη είναι η προσυνεννόηση για τον ορισμό ημέρας και ώρας επίσκεψης.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να διαμορφώσουν το δικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την επίσκεψη της σχολικής ομάδας τους στο Νομισματικό Μουσείο θα βρουν υλικό στη διεύθυνση http://nma.gr/kids.coins/pdf/NM.pdf

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 3643 774 και 210 3632 057 ( κα Μ. Φουντούλη και κα Τ. Φουρτούνη )

Περισσότερες πληροφορίες για το Νομισματικό Μουσείο υπάρχουν στην ιστοσελίδα

www.nma.gr
Joomla templates by a4joomla