Εκπαιδευτικά προγράμματα Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Σας ενημερώνουμε ότι στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα λειτουργήσουν, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 (Οκτώβριος 2015 ? Μάιος 2016), εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια  ειδικά για τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης ΔΕ Δ΄Αθήνας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με ευθύνη του τμήματος  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΜΣΤ.

Για τη συμμετοχή στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η συνεννόηση με το Γραφείο Εκπαίδευσης, υπεύθυνη κα. Μαρίνα Τσέκου Τηλ. 210-92.42.111-3, εσ. 23,  ώρες:  9.30 -14.30  e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Διεύθυνση: Λ. Καλλιρρόης & Φραντζή, Αθήνα  Ιστοσελίδα www.emst.gr

Επιλεγμένα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τις συλλογές του Μουσείου μπορούν να αξιοποιηθούν για διαθεματική προσέγγιση πλήθους επίκαιρων ζητημάτων (μετανάστευση - προσφυγιά, πόλεμος, βία - ρατσισμός - αποκλεισμός, φυσικό περιβάλλον, τέχνη και ακτιβισμός, ενδο-οικογενειακές σχέσεις, κ.ά), στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος  για την υλοποίηση σχεδίων εργασίας (project) καθώς και για τον εμπλουτισμό των  σχολικών δραστηριοτήτων.  Η προσέγγιση ακαδημαϊκών ζητημάτων με δημιουργικό, ομαδικό και διαδραστικό τρόπο μέσω της τέχνης συμβάλλει στην ευκολότερη, βιωματική και πλέον ευχάριστη και δημιουργική πρόσληψη της διδακτέας ύλης.

Στην ιστοσελίδα του μουσείου www.emst.gr ακολουθώντας τη διαδρομή: Εκπαίδευση > Προγράμματα > Για μαθητές Γυμνασίου ? Λυκείου > Εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να αντλήσετε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Joomla templates by a4joomla