Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Crocus

Το πρόγραμμα Crocus απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών και αποτελεί δραστηριότητα σε πολλά σχολεία από όλον τον κόσμο, τα οποία συμμετέχουν σε αυτό, εδώ και αρκετά χρόνια.
 
Το πρόγραμμα Crocus είναι ένας απτός τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας. Ο Οργανισμός, παρέχει τις κατάλληλες κατευθύνσεις και πληροφορίες οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν τους δασκάλους κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.

  
Αυτοί οι πόροι συμπληρώνουν το υπάρχον υλικό σχετικά με τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Η ανάμειξη των παιδιών στη φύτευση των βολβών και παρακολούθηση της ανάπτυξης των λουλουδιών, ενθαρρύνει τη συνεχή  επιμόρφωση  σχετικά  με  τη σημασίατης ανεκτικότητας και του σεβασμού.
 
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία παρέχει στα σχολεία βολβούς κίτρινου κρόκου για να φυτευτούν το Φθινόπωρο στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και των χιλιάδων άλλων παιδιών, που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Τα κίτρινα άνθη φέρνουν στη μνήμη το κίτρινο άστρο του Δαβίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους  Εβραίους  να  φοράνε.  Ο κρόκος ανθεί στα  τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φλεβάρη, κοντά στην παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου). Όταν οι άνθρωποι θαυμάζουν τα λουλούδια, τα παιδιά μπορούν να τους εξηγούν τι συμβολίζουν.
 
Το Online Crocus Club είναι ένα ασφαλές διαδικτυακό φόρουμ, όπου τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Crocus μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με το πρόγραμμα και να κάνουν νέουςφίλουςστη χώρα τους ή στο εξωτερικό.
 
Υπάρχουν ξεχωριστά φόρουμ για τους δασκάλους και τους μαθητές και οι διαχείρισή τους γίνεται από τον Οργανισμό.
 


Ελπίζουμε οι  δάσκαλοι και οι  μαθητές να γίνουν ενεργά μέλη του φόρουμ Online Crocus Club:www.hetireland.org/crocus

 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Οριέττα Τρέβεζα ? Σούση, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο τηλ.: 210 3225582, Fax: 210 3231577, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Joomla templates by a4joomla