Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Μουσειοσκευές Εβραϊκού Μουσείου

Σας ενημερώνουμε ότι το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος (E.M.E.) διοργανώνει στο χώρο του Μουσείου (οδός Νίκης 39, Αθήνα) προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και μουσειοσκευές για χρήση μέσα στην τάξη.

Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το χώρο προσευχής, τις βασικές γιορτές, τα ήθη και τα έθιμα της εβραϊκής θρησκείας καθώς και σημαντικά ορόσημα της Ιστορίας των Εβραίων της Ελλάδος. Επίσης, υπάρχουν ειδικά προγράμματα και έντυπο / οπτικό-ακουστικό υλικό που αφορούν στη διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα και στην διαπολιτισμική εκπαίδευση. 

Στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Ε.Μ.Ε. παρουσιάζεται η περιοδική έκθεση  «Συναγωνιστής», η οποία αναφέρεται  στους Έλληνες Εβραίους στην Εθνική Αντίσταση και συνοδεύεται από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες για σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τα νέα προγράμματα του Ε.Μ.Ε. μπορούν να ενημερώνονται από τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα www.jewishmuseum.gr

Η συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα του Μουσείου, οι μουσειοσκευές και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται δωρεάν. Για οποιαδήποτε πληροφορία και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να καλούν την κα Οριέττα Τρέβεζα, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Μουσείου, στο τηλέφωνο 210 32 25 582 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (138036-jewish.doc)138036-jewish.doc[138036/Γ7]81 kB
Joomla templates by a4joomla