Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.

Από τη φωνή στη προμηθεϊκή φωτιά που γέννησε τη πυρσεία, στον ήχο του κέρατος, τις  χρωματιστές σημαίες στο άφλαστον των πλοίων, την αντανάκλαση των ασπίδων στον ήλιο, το σφύριγμα το κλέφτικο, τα φλάμπουρα, τα μπαϊράκια, τα σήμαντρα των μοναστηριών, στον ηλεκτρικό τηλέγραφο (1844), το τηλέφωνο (1876), τους δορυφόρους (1960) και το Διαδίκτυο(1969), παρουσιάζονται οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία. Όλες αυτές τις ιστορίες και πολλές άλλες αφηγείται το Μουσείο. 

Δείτε σχετική εκπομπή της σειράς της ΕΡΤ Μετα-Μουσείο


Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αποτελεί μία σημαντική επένδυση του ΟΤΕ, με στόχο τη φύλαξη, την καταγραφή, την έρευνα, τη μελέτη, την τεκμηρίωση ιστορικών στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στην ιστορία και την εξέλιξη των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, καθώς και την έκθεσή τους στο κοινό.

Στις βασικές δραστηριότητες του Μουσείου εντάσσονται οι ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες, φοιτητές, άλλες ομάδες  και μεμονωμένους επισκέπτες. Διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες, στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται πάντα το παιδί. Συνεργάζεται με άλλα μουσεία, πολιτιστικούς φορείς, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Είναι μοναδικό στο είδος του, μεταξύ των λίγων ούτως ή άλλως τεχνολογικών μουσείων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του βιομηχανικού πολιτισμού στη χώρα μας. Με τη λειτουργία του, ο ΟΤΕ διαχειρίζεται υπεύθυνα την εταιρική του κληρονομιά, ως πρωτοπόρος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών λειτουργεί από το 1990, σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Είναι μέλος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο  Μουσείων), καθώς και των CECA (International Committee for Education and Cultural Action) και CIMUSET (International Committee for Museums and Collections   of Science and Technology).
  
Τα προγράμματα ξενάγησης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η αίθουσα προβολών και διαλέξεων, η βιβλιοθήκη και το εργαστήριο συνθέτουν τη σύγχρονη εικόνα ενός Μουσείου που στοχεύει επίσης στη συμμετοχή του, με δράσεις, στην κοινωνία του σήμερα.

Πρωτέως 25, 14564 Ν. Κηφισιά
Δευτέρα με Παρασκευή, 08.00-15.00, και το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, 09.00-15.00 (κατόπιν συνεννόησης ).

Είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων: 
210 6201999 ?210 6201899

Joomla templates by a4joomla