«Πολιτισμικές και Κοινωνικές διαστάσεις της Γλώσσας: Παρουσίαση ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων της Βιβλιοθήκης της Βουλής» 21/4

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας σε συνεργασία  με τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής διά των αντίστοιχων υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν την Τετάρτη,  21/04/2021  και ώρα 18.00 - 20:00 διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Πολιτισμικές και Κοινωνικές διαστάσεις της Γλώσσας: Παρουσίαση ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων της Βιβλιοθήκης της Βουλής («Γλωσσόpolis», «Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν»). Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων»

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

Α. Πολιτισμικές και Επικοινωνιακές διαστάσεις της Γλώσσας: Παρουσίαση ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων της Βιβλιοθήκης της Βουλής

 1. Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική, πολυμεσική έκθεση και

2. Οδηγός για εκπαιδευτικούς-  βιωματικό εργαστήριο για το λεκτικό εκφοβισμό «Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν» από τη Μαρία Καμηλάκη,  Δρ Γλωσσολογίας και κάτοχο ΜΔΕ στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και την Πολιτιστική Διαχείριση. Προϊσταμένη Τμήματος Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης της Βουλής, Επιστημονική υπεύθυνη, δημιουργό και εμψυχώτρια των ανωτέρω εκπαιδευτικών εκθέσεων- προγραμμάτων.   Έχει διδάξει στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ και είναι καθηγήτρια-σύμβουλος σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ. Συμμετέχει στην ομάδα εκπονητών των αναλυτικών προγραμμάτων του ΙΕΠ για τη γλωσσική διδασκαλία στο Γυμνάσιο.

Β. Προτάσεις  και  Εργαστήριο αξιοποίησης υλικού στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων για τη Β/θμια Εκπαίδευση.

 

Οδηγίες Υποβολής  Αιτήσεων Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο:  http://bit.ly/21-APRIL
Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως την Τρίτη 20 Απριλίου.

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της ημερίδας θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mailπου δηλώνουν στην αίτησή τους.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (6033.pdf)6033.pdf[Εγκύκλιος 6033]387 kB
Joomla templates by a4joomla