Επιμορφωτικό σεμινάριο και επίσκεψη στην έκθεση City of robots, 21/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης  Πολιτιστικών θεμάτων διοργανώνει επίσκεψη στην έκθεση  «City of robots» στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». (Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος - δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) την Παρασκευή  21 Φεβρουαρίου και ώρες 17.00-19.00 .

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, διοργανώνει την έκθεση «City of robots». Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

  1. Εισήγηση για το ζήτημα της  έλευσης της 4ης βιομηχανικής επανάστασης από την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων. Στην εισήγηση θα αναπτυχθεί ένας ανοιχτός προβληματισμός για τον ρόλο του εκπαιδευτικού στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης, τη διαδικασία μάθησης εντός και εκτός σχολικής αίθουσας, και τις αλλαγές που επιφέρει η 4η βιομηχανική επανάσταση στην εκπαίδευση.

  2. Παρουσίαση της έκθεσης  City of robots

  3. Περιήγηση στην έκθεση City of robots

         

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με  εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Οδηγίες Υποβολής Αιτήσεων Εκπαιδευτικών

 Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσκεψη (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://bit.ly/CITYOFROBOTS  Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου.

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Οι συνάδελφοι που έχουν σχετικό πρόγραμμα ρομποτικής  θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τις 50, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση με την παρουσία και των τριών υπευθύνων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων).

Όσοι εκπαιδευτικοί επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄ Διεύθυνσης για την επιλογή τους την 19η Φεβρουαρίου.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές των Σχολείων να διασφαλίσουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών.

Οδηγίες πρόσβασης

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Επίσης διατίθενται χώροι ελεύθερης στάθμευσης για τα Ι.Χ.

Joomla templates by a4joomla