Επιμορφωτικό σεμινάριο Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα: Εφαρμογή στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες, 4/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης  Πολιτιστικών θεμάτων και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) διοργανώνει σεμινάριο ενημέρωσης εκπαιδευτικών  στο θέατρο του 2ου ΓΕΛ Αλίμου Ελ. Βενιζέλου 4, στον Άλιμο, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 16.30-19.30.

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της περιφέρειας Δ΄ Αθήνας σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και με τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών).

Επιπλέον, θα συζητηθούν οι εφαρμογές της πνευματικής ιδιοκτησίας στην εκπαίδευση και στις νέες τεχνολογίες και θα παρουσιαστεί υλικό για χρήση μέσα στην τάξη. Θα συμμετάσχει με παρέμβαση δημιουργός ή εκτελεστής καλλιτέχνης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΟΠΙ στον τομέα της εκπαίδευσης είναι διαθέσιμες στο www.copyrightschool.gr

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

16:30 – 16:45

Χαιρετισμοί

               

16:45 – 17:45

  • Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα – Βασικές αρχές / Εφαρμογές στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες

               

17:45 – 18:30

  • Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία/Υλικό για χρήση μέσα στην τάξη

               

  • Παρέμβαση δημιουργού/ερμηνευτή καλλιτέχνη

 

18:30 – 19:30   

Συζήτηση

Οδηγίες Υποβολής Αιτήσεων Εκπαιδευτικών

 Το σεμινάριο μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον υπερσύνδεσμο: http://bit.ly/copyright-D
 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Edge, Mozilla, GoogleChrome,Operaκτλ). Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές των Σχολείων να διασφαλίσουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών.

Joomla templates by a4joomla