Επίσκεψη στην έκθεση Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης  Πολιτιστικών θεμάτων διοργανώνει επίσκεψη στην έκθεση  «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». (Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος - δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) την Παρασκευή  29 Νοεμβρίου και ώρες 17.00-20.00 .

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» (ΠΛΙ), διοργανώνουν την έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας». Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει, μέσα από 140 περίπου ενδύματα της συλλογής μόδας του ΠΛΙ, την έμπνευση που άντλησαν οι δημιουργοί από όλες τις ιστορικές περιόδους της πορείας του ελληνισμού και του αστικού και λαϊκού πολιτισμού, που δημιουργήθηκε σε όλες τις μορφές της τέχνης και της χειροτεχνίας.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

 

1.            Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου & εισαγωγή στην έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΔΑ

2.            Περιήγηση στην έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΔΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

3.            Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» που αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

 

Οδηγίες Υποβολής Αιτήσεων Εκπαιδευτικών

 Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσκεψη (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://bit.ly/moda-D Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Οι συνάδελφοι που δηλώσουν την πρόθεσή τους να υλοποιήσουν πρόγραμμα με σχετική θεματολογία θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τις 100, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση με την παρουσία και των τριών υπευθύνων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων).

Όσοι εκπαιδευτικοί επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄ Διεύθυνσης για την επιλογή τους την 25 Νοεμβρίου.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές των Σχολείων να διασφαλίσουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών.

Οδηγίες πρόσβασης

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Επίσης διατίθενται χώροι ελεύθερης στάθμευσης για τα Ι.Χ.

 

Joomla templates by a4joomla