Σεμινάριο – εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιού ως εργαλείο μάθησης, 21/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με την ομάδα Challedu(http://challedu.com) διοργανώνει ένα τρίωρο σεμινάριο - εργαστήριο για τη μάθηση που βασίζεται στο παιχνίδι.

Η παιχνιδοκεντρική μάθηση (Game Based Learning –GBL) αποτελεί μία μέθοδο που επιλέγουν όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί για την επίτευξη μιας πιο αποτελεσματικής μαθησιακής προσέγγισης. Είναι μία υποσχόμενη μέθοδος και παράλληλα μία νέα τάση, η οποία αποπειράται  να ισορροπήσει το διδασκόμενο θέμα με το σύνολο του παιχνιδιού, αλλά και με την ικανότητα του παίχτη-μαθητή όχι μόνο να συγκρατήσει, αλλά και να εφαρμόσει αυτό που έμαθε σε πραγματικές καταστάσεις. Με άλλα λόγια  η παιχνιδοκεντρική μάθηση περιγράφει μια τεχνική διδασκαλίας, όπου οι μαθητές ανακαλύπτουν σχετικές πλευρές του μελετώμενου αντικειμένου μέσα σε ένα πλαίσιο μάθησης, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον εκπαιδευτικό. Εκπαιδευτικός και μαθητές συνεργάζονται έτσι, ώστε να αποκτήσουν νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Tο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου (Βελεστίνου 75 & Ευρυτανίας, Αγ. Δημήτριος) την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 17.00-20.00.

Η παρουσίαση του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στην ηλ. διεύθυνση: Το παιχνίδι ως εργαλείο μάθησης

Joomla templates by a4joomla