Προβολή της διαδραστικής περιήγησης στην Ακρόπολη και επίσκεψη στην έκθεση «Αρχαία ελληνική επιστήμη και τεχνολογία» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 25 Μαΐου

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης  Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει προβολή στη Θόλο της νέας διαδραστικής περιήγησης στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή και στη συνέχεια ξενάγηση στην έκθεση: Αρχαία ελληνική επιστήμη και τεχνολογία Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 18.00 και θα έχει δίωρη διάρκεια.

Α) Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.α.

Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτηρίου. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «ΘΟΛΟΥ» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη προσφέρουν στους επισκέπτες του «Ελληνικού Κόσμου» μία ακόμα συγκλονιστική εμπειρία, όπου ο θεατής περιηγείται ανάμεσα στους υπέρλαμπρους ναούς, μαθαίνοντας για την ιστορία του Ιερού Βράχου, χάρη στη συναρπαστική ξενάγηση που γίνεται «ζωντανά» από τους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Β) Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Αρχαία ελληνική επιστήμη και τεχνολογία» όπου μέσα από τις ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων στα πεδία της Επιστήμης και των Τεχνών παρουσιάζεται η επίδραση και η συνεισφορά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου στα θεμέλια της γνώσης και της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού.

Η παραγωγή της έκθεσης είναι του ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας) και υποστηρίζεται επιστημονικά από την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) και πλήθος ειδικών επιστημόνων.

Η επίσκεψη και η ξενάγηση γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών για την ενημέρωσή τους και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται η συμμετοχή άλλων μελών της οικογένειάς τους.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Η ξενάγηση λόγω του περιορισμένου χώρου του Μουσείου έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (120 άτομα).  Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/ACROPOLIS-3D

Η πρόσκληση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε όσους εκπονούν προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων.

Joomla templates by a4joomla