Παρουσίαση μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και βιωματικό εργαστήριο, 26/2

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Παρουσίαση μουσειοσκευής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος και βιωματικό εργαστήριο» τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις 17:00-20.00μ.μ. στο 3ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου, Β. Βέρα 3 και Ανδρομάχης, Π. Φάληρο.

Η μουσειοσκευή του Ιδρύματος με τίτλο «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων…  Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» είναι ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού που πηγάζει από τις θεματικές της μουσειακής συλλογής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων. Με εποπτικό (αντίγραφα αντικειμένων και ιστορικών πηγών, χρονογραμμή/ιστοριογραμμή, επιτραπέζιο παιχνίδι) και έντυπο υλικό (οδηγό εκπαιδευτικού με προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) «ταξιδεύει» το μουσείο στο σχολείο. Στοχεύει στη διευκόλυνση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, των οποίων η πρόσβαση στο συγκεκριμένο μουσείο είναι δύσκολη, αλλά και στην προετοιμασία μαθητών/τριών για επικείμενη επίσκεψη.

Το υλικό της μουσειοσκευής  απευθύνεται σε μαθητές/τριες της  Ε΄& Στ΄ τάξης Δημοτικού, Α΄, Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου. Για την καλύτερη εφαρμογή του έργου προβλέπεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα παραλάβουν το υλικό, πριν το εφαρμόσουν στην τάξη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή του με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων. 

Η ομάδα σχεδιασμού της μουσειοσκευής απαρτίζεται από τη Χαρά Ανδρεάδου, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Μαρία Δρακάκη, Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τον Κωνσταντίνο Μανωλάκη, Εκπαιδευτικό και τη Ρία Μαρκουλάκη, Μουσειοπαιδαγωγό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσίαση της μουσειοσκευής σε 3ωρο βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικής αξιοποίησης των περιεχομένων της από μέλη της ομάδας δημιουργίας της:

  • Ρία Μαρκουλάκη: μουσειοπαιδαγωγός, υπεύθυνη βιωματικών δράσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

  • Χαρά Ανδρεάδου: εκπαιδευτικός (ΠΕ70 & ΠΕ02), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Ιστορίας, σχολική σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

 

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Το σεμινάριο λόγω της βιωματικής του φύσης έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.  Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/venizelos-2018

Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εκπονούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ιστορικής θεματολογίας.

Joomla templates by a4joomla