Ξενάγηση στην έκθεση “Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918”, 25/1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διοργανώνουν μία επίσκεψη στην έκθεση “Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918”.

Ο Μεγάλος Πόλεμος, που αργότερα επρόκειτο να ονομαστεί Α΄ Παγκόσμιος, είναι για την Ελλάδα ένα ξεχασμένο όσο και σημαντικό ιστορικό κεφάλαιο.

Μέσα από όπλα, στολές και προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, γελοιογραφίες, αφίσες, φωτογραφίες, όπως και ηχητικά, βιωματικά και διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα έργα τέχνης, η έκθεση αναδεικνύει την τεράστια σημασία αυτού του πρώτου βιομηχανικού πολέμου με τον οποίο ξεκίνησε ο 20ός αιώνας. Ήταν ένας αιώνας από τους βιαιότερους που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, και σίγουρα για τους στρατιώτες αυτός ήταν ο χειρότερος και φονικότερος πόλεμος.

Η ξενάγηση στην έκθεση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 25/1/2018  στις 15.00, θα πραγματοποιηθεί  από τον επιμελητή της κ Φίλιππο Μαζαράκη-Αινιάν και θα έχει δίωρη διάρκεια. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 44, Αθήνα. (Στάση μετρό: Σύνταγμα)

Η ξενάγηση  θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/WWAR-1   Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος σε 25 άτομα. Θα δοθεί προτεραιότητα στους συμμετέχοντες σε πολιτιστικό πρόγραμμα ιστορικού ενδιαφέροντος κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά καθώς και σε όσους έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στην έκθεση. Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου και θα περατωθεί στις 16.00 της 22ας Ιανουαρίου. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα των πολιτιστικών θεμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://politistika-d-ath.sch.gr

Joomla templates by a4joomla