Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ερευνάμε και συζητάμε για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, 15/12

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του  Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων συνδιοργανώνουν ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ερευνάμε και συζητάμε για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια» την  Παρασκευή 15  Δεκεμβρίου 2017  στις  15:00-17.00  π.μ. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, Β. Σοφίας 2 (Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος).

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017 – 2018 ο τομέας εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής θα συνεχίσει την παρουσίαση του βιωματικού  προγράμματος για τον Καποδίστρια, το οποίο απευθύνεται:  στις τάξεις Γ΄ Γυμνασίου & Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Καποδίστριας καλεί τους μαθητές να προβληματιστούν μαζί του πάνω στο έργο και τα διλήμματα που τον απασχόλησαν. Να πάρουν θέση για την κριτική που του ασκήθηκε και να συνειδητοποιήσουν ότι η ορθή πολιτική κρίση απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα οφείλει να λαμβάνει υπόψη της την πολυπλοκότητα και τη συνθετότητα της πολιτικής πραγματικότητας. Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγούνται στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή του ελληνικού κράτους. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με σύντομη επίσκεψη των μαθητών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ή ολιγόλεπτη παρακολούθηση της συνεδρίασης από τα θεωρεία της αίθουσας. Πάνω από 1.700 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

 

 

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/CAPODISTRIA

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της 4ης Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί έως τις 18.00 της 12ης Δεκεμβρίου 2017.  Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εκπονούν πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων σχετικής ιστορικής θεματολογίας είτε σε όσους έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στην έκθεση. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας των πολιτιστικών θεμάτων για την επιλογή τους. 

Joomla templates by a4joomla