Σεμινάριο για την έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης «emotions, ένας κόσμος συναισθημάτων»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Δ΄ Αθήνας μέσω της υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων διοργανώνει σεμινάριο προετοιμασίας επίσκεψης στην έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης «emotions, ένας κόσμος συναισθημάτων». Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ιδρύματος Ωνάση με το Μουσείο Ακρόπολης.

Πρόκειται για μια αφηγηματική έκθεση που διηγείται και φωτίζει το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου. Η περιήγηση στην έκθεση είναι ένας θορυβώδης περίπατος στην ψυχή του ανθρώπου, τα πάθη της οποίας εκφράζονται μέσα από το φίλτρο της αρχαίας τέχνης. Εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου αφηγούνται τα συναισθήματα στην αρχαία ελληνική τέχνη, μέσα από τη ματιά του Μουσείου Ακρόπολης. Πολλά από τα εκθέματα είναι μοναδικά καλλιτεχνήματα, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα, αλλά πολλά είναι και εκείνα από ελληνικά μουσεία που για πρώτη φορά επικεντρώνεται επάνω τους το διεθνές ενδιαφέρον.

Στόχος μας είναι αν επωφεληθούν οι μαθητές από τη διδακτική επίσκεψη και προς αυτήν την κατεύθυνση αναπτύχθηκε υποστηρικτικό υλικό, το οποίο έχει αναρτηθεί στη σελίδα των πολιτιστικών θεμάτων στη διεύθυνση: http://politistika-d-ath.sch.gr

Το εκπαιδευτικό υλικό θα παρουσιαστεί σε δύο συναντήσεις:

1)      Αμφιθέατρο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (Λέσβου 4, Νέα Σμύρνη)  Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 17.00-19.00 για τους καθηγητές Μοσχάτου -Ταύρου ? Καλλιθέας ? Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου

2)      8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, (Περγάμου και Ροδόπης, Γλυφάδα) Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 ώρες 18.00-20.00 για τους καθηγητές Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους και ελεύθερο για παρακολούθηση. Τα στοιχεία των συναδέλφων συμπληρώνονται στην ακόλουθη φόρμα http://bit.ly/emotions17 , προκειμένου να εκδοθούν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Joomla templates by a4joomla