Σεμινάρια πολιτιστικών θεμάτων μηνός Απριλίου 2016

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας διοργανώνει για το μήνα Απρίλιο τα εξής σεμινάρια:

Σάββατο 16/4 9.00 - 11.00 π.μ.  Ξενάγηση στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημία Πλάτωνα - 25 άτομα

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για  ένα νέο εκπαιδευτικό, διαδραστικό πολυμεσικό μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα. Στόχος του μουσείου αποτελεί η ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων της Ακαδημίας και η προσέγγιση του χώρου της φιλοσοφίας και των ιδεών με την χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φιλολόγους, οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν ένα σχετικό πολιτιστικό πρόγραμμα.

Τετάρτη 20/4 Σεμινάριο: «Δε φοβάμαι τον κώδικα», 4ο Γυμνάσιο Αλίμου 17.00-19.00 μ.μ. - 24 άτομα

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από την ομάδα Girlsgocoding για το δημιουργικό κομμάτι του προγραμματισμού. Η ομάδα θα παρουσιάσει απλές έννοιες αλγοριθμικής σκέψης και δραστηριότητες όπως σχεδίαση ιστοσελίδων, δημιουργία δικτυακών υπηρεσιών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες και δεν προυποθέτει γνώσεις προγραμματισμού. Προυποθέτει μία εξοικείωση με τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας.

Σάββατο 23/4 9.30-11.00 Ξενάγηση στην Εθνική Γλυπτοθήκη - 30 άτομα

Οι εκπαιδευτικοί θα ξεναγηθούν στις μόνιμες  συλλογές της  ελληνικής γλυπτικής του 19ου και του 20ού αιώνα, που εκτίθενται  στην  Εθνική Γλυπτοθήκη, στο   Άλσος Στρατού, Γουδή, Είσοδος από Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλο (Κατεχάκη). Σταθμός Μετρό: Κατεχάκη.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  στα  επιμορφωτικά σεμινάρια (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: http://bit.ly/APRIL-D

 

 (Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δεν ανοίγει, συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 17.00 της 23ης Μαρτίου  και θα συνεχιστεί έως τις 18.00 της  2ας Απριλίου 2016.  Προκειμένου να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους εκπαιδευτικούς,  θα ικανοποιηθούν 1-2 αιτήσεις ανά μήνα, αναλόγως της συμμετοχής. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα σε συναδέλφους, οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας των πολιτιστικών θεμάτων της  Δ΄Διεύθυνσης για την επιλογή τους. 

Joomla templates by a4joomla