Σεμινάρια πολιτιστικών θεμάτων μηνός Μαρτίου

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας διοργανώνει για το μήνα Μάρτιο τα εξής σεμινάρια: 

Τρίτη 1/3 17.00-19.00 Το δάσος κάτω από τον δρόμο Ίδρυμα Ευγενίδου -50 άτομα

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη νέα έκθεση «Tο Δάσος κάτω από τον Δρόμο» την οποία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου φέρνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη έκθεση, η οποία παρουσιάζει στο κοινό τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ενδεικτικά ανασκαφικά ευρήματα από τη μεγαλύτερη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων στην Ελλάδα.  Η έκθεση επιχειρεί να εστιάσει και στην ανθρώπινη προσπάθεια για τη διάσωση των απολιθωμάτων, δίνοντας πληροφορίες για την επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει τις διαδικασίες της ανασκαφής, της συντήρησης, της μεταφοράς και της τεκμηρίωσης των ευρημάτων, της χαρτογράφησης και της ανάδειξης των απολιθωμένων θέσεων.

Δευτέρα 7/3  Η ρητορική, ως πνευματικό άθλημα. Μεθοδολογία και υποστήριξη  ρητορικών ομίλων, 6ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, 17.00-20.00 - 50 άτομα

Το σεμινάριο δομείται σε δύο μέρη: 1) Εισαγωγή στη Ρητορική, το debate και τη δημόσια ομιλία 2) Τεχνικές δημιουργίας και διαχείρισης ενός ρητορικού ομίλου στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα εισαχθούν στη ρητορική και θα δουν αναλυτικά τους κανόνες του debate, ενώ θα κληθούν να συμμετέχουν ενεργά, κατασκευάζοντας επιχειρήματα και εξετάζοντας την ισχύ τους. Θα αναπτυχθεί η μεθοδολογία οργάνωσης και αποτελεσματικής λειτουργίας ενός σχολικού ομίλου ρητορικής. 

Σάββατο 19/3 9.00-12.00 Επίσκεψη στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής 50 άτομα

Το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων οργανώνει επίσκεψη στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και στη συνέχεια στο  Αισθητικό Δάσος Καισαριανής  καθώς και  φυσιολατρικό περίπατο στον Υμηττό το Σάββατο 19/3.

Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει:

? Επίσκεψη στο μνημείο πεσόντων του σκοπευτηρίου Καισαριανής. Ενημέρωση από εκπρόσωπο του Δήμου για τις επισκέψεις σχολείων στο χώρο.

? Περίπατο στον Υμηττό και ενημέρωση για τα Βυζαντινά μνημεία του χώρου

? Πικ Νικ

Σημεία συνάντησης:

? Χώρος του σκοπευτηρίου ?(τέρμα 224), ώρα 9.00

? Μονή Καισαριανής (πλατεία με την αρχαία κρήνη), ώρα 10.00

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια αθλητικά ή για περπάτημα, νερό, φαγητά για το πικ-νικ.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα αναβληθεί. Θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των πολιτιστικών ανάλογα με το δελτίο καιρού.

 

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  στα  επιμορφωτικά σεμινάρια (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: http://bit.ly/MARCH-2016

 

 (Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δεν ανοίγει, συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της 18ης Φεβρουαρίου  και θα συνεχιστεί έως τις 16.00 της  25ης Φεβρουαρίου 2016.  Προκειμένου να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους εκπαιδευτικούς,  θα ικανοποιηθούν 1-2 αιτήσεις ανά μήνα, αναλόγως της συμμετοχής. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα σε συναδέλφους, οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄Διεύθυνσης για την επιλογή τους. 

 
Joomla templates by a4joomla