Σεμινάρια πολιτιστικών θεμάτων μηνός Φεβρουαρίου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας διοργανώνει για το μήνα Φεβρουάριο τα εξής σεμινάρια:

1)      Τετάρτη 3/2 «Διαδρομές στην πόλη - Παρουσίαση προγραμμάτων και διαδραστικών εφαρμογών». Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, που υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, τα οποία αφορούν αστικές διαδρομές. Η ομάδα αρχιτεκτόνων Citytalesθα παρουσιάσει μία διαδραστική εφαρμογή που αναπτύσσει, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση των μαθητών σε πληροφορίες. Στο σεμινάριο  θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές προγραμμάτων  αστικών διαδρομών και αποτελεί συνεργασία των τμημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών θεμάτων.  Θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γ/σιο Ν. Σμύρνης (είσοδος από Κοραή 20) στο διάστημα 17.00-19.00 και δέχεται έως 100 άτομα.

2)      Παρασκευή 5/2 17.00-20.00 Στο εργαστήρι του συγγραφέα. Μαθαίνουμε παίζοντας με εισηγήτρια την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων  Γιακουμάτου Τερέζα. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:

·       Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: ένα χρήσιμο εργαλείο για την παραγωγή συνεχούς γραπτού λόγου στην τάξη.

?  Δραστηριότητα 1: «Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο»: πώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, σχεδιάζουν, γράφουν και παρουσιάζουν το δικό τους βιβλίο στην τάξη.

? Δραστηριότητα 2: «Ο λογοτεχνικός ήρωας»: οι εκπαιδευτικοί συζητούν πώς κατασκευάζεται ο λογοτεχνικός ήρωας και δοκιμάζουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή ενός λογοτεχνικού ήρωα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και ώρες 17.00-20.00. Αποτελεί επανάληψη του σεμιναρίου της 15ης Ιανουαρίου, το οποίο υκλοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σε αυτό έχουν προτεραιότητα όσοι είχαν ήδη δηλώσει για το σεμινάριο του Ιανουαρίου και δεν στάθηκε δυνατή η ικανοποίηση της αίτησής τους λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Μέγιστη συμμετοχή: 25 άτομα.Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τις 25, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους υλοποιούν σχετικά πολιτιστικά προγράμματα κατά το τρέχον σχολικό έτος.

3)      Σάββατο 6/2 ?Aπό το σχολείο στο Μουσείο ? διοργάνωση εκπαιδευτικών περιηγήσεων σε μουσεία και μνημεία?. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 31, Πειραιάς) από τις 11:00 έως τις 13:00 με εισηγήτρια την αρχαιολόγο κα Εύη Πίνη.  Οι εκπαιδευτικοί που θα το παρακολουθήσουν, θα ενημερωθούν για τη μεθοδολογία προετοιμασίας μίας εκπαιδευτικής επίσκεψης σύμφωνα με τις εξελίξεις της μουσειολογίας. Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και έχει όριο συμμετοχής τα 25 άτομα.

4)      Σάββατο 13/2 Εισαγωγή στην ερευνητική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τους βιβλιοθηκονόμους σχετικά με τη μεθοδολογία εκπόνησης  ερευνητικών εργασιών και τα σύγχρονα εργαλεία βιβλιογραφικής έρευνας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου- 11.00-13.00. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας "Ευανθία - Πετρούτση - Χαροκόπου" του Χαροκοπείου ΠανεπιστημίουΕλ.Βενιζέλου 70, Καλλιθέα. Το σεμινάριο αποτελεί συνεργασία των τμημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών θεμάτων.  Μέγιστη συμμετοχή:25 άτομα

5)      Τρίτη 16/2 «Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη νέα ελληνική». Οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πολυμεσικής έκθεσης το οποίο οργανώνεται από  Τμήμα Μπενακείου Βιβλιοθήκης της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει, μέσα από πολυτροπικά εκπαιδευτικά εργαλεία και διαδραστικές μουσειολογικές πρακτικές, τις διαφορετικές εκφάνσεις της γλώσσας μας στη συγχρονία και τη διεθνή απήχηση και σημασία της. Με τη βοήθεια απτικών εκθεμάτων, ψηφιακών γλωσσικών δραστηριοτήτων, βίντεο, ηχογραφημένων ντοκουμέντων και συμβατικών κειμένων, ο/η επισκέπτης/επισκέπτρια μπορεί να ενημερωθεί για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη νέα ελληνική (γεωγραφικές ποικιλίες, γλώσσα των νέων, greeklish κ.ά.), αλλά και να πειραματιστεί βιωματικά με τη γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://benakeios.parliament.gr/Γλωσσόpolis/Πληροφορίες. Aspx. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, 15.00-17.00, (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο)Λένορμαν 218, Αθήνα (ΜΕΤΡΟ : Γραμμή 2 (στάση Σεπόλια)ΟΑΣΑ : 12 - Α13 - Β13 (στάση Καπνεργοστάσιο) Μέγιστη συμμετοχή -50 άτομα.

 

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  στα  επιμορφωτικά σεμινάρια (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: http://bit.ly/FEBR-16

 (Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δεν ανοίγει, συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της 19ης Ιανουαρίου  και θα συνεχιστεί έως τις 16.00 της  29ης Ιανουαρίου 2016.  Προκειμένου να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους εκπαιδευτικούς,  θα ικανοποιηθούν 1-2 αιτήσεις ανά μήνα, αναλόγως της συμμετοχής. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα σε συναδέλφους, οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄Διεύθυνσης για την επιλογή τους. 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (753-seminars-febr.pdf)753-seminars-febr.pdf[Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2016]277 kB
Joomla templates by a4joomla