ΦΕΚ & Τέχνη, 14/1

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Γ? και Δ? Αθήνας μέσω των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων συνδιοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «ΦΕΚ και Τέχνη», που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εθνικού Τυπογραφείου, Καποδιστρίου 34, Αθήνα την Πέμπτη 14/1/2016.

To Εθνικό Τυπογραφείο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατόν ενενήντα χρόνων από την ίδρυση του πρώτου, ουσιαστικά, δημόσιου χαρακτήρα τυπογραφείου, διοργανώνει την εικαστική έκθεση «Φ.Ε.Κ. και Τέχνη» με έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου. Με την έκθεση επιχειρείται να προβληθεί το Εθνικό Τυπογραφείο στο ευρύ κοινό, ως μια από τις παλαιότερες δημόσιες υπηρεσίες με κύρια αποστολή την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση και κυκλοφορία των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) και την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών του Δημοσίου. Παράλληλα  υπενθυμίζεται ο κρίσιμος ρόλος του Εθνικού Τυπογραφείου στη λειτουργία του κράτους δικαίου, αφού παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους/στις πολίτες για όλες τις σημαντικές πράξεις της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Θα παρουσιαστεί το έργο των εικαστικών Κωνσταντίνου Ξενάκη,  Κωνσταντίνας Κατρακάζου, Francois l?Hotel, Κώστα Βίττη, Αριστείδη Πατσόγλου,  Βασίλη Μαυριδόγλου Μιχάλη Κατζουράκη, Πάνου Χαραλάμπους, Μάγγυ Τουλιάτου, Αλέκου Κυραρίνη, Ρένας Παπασπύρου, Ελένης Λύρα, Γιάννη Αδαμάκης,  Γιάννη Ψυχοπαίδης,  Ελένης Τζατζάλου, Εύης Καζάκου, Βούλας Φερεντίνου, Έλλης Χούσου, Γιάννη Τσούμας, Σοφίας Βλαζάκη, Έλενας Παπαδημητρίου, Γεωργίου Γιώτσα, Καλλιρρόης Μαρούδα, Ιόλης Ξιφαρά, Αφροδίτης Λίτη και Stephanie Rhode.

 

Πρόγραμμα

1445-1500 Προσέλευση

1500-1645 Παρουσίαση των εικαστικών δημιουργιών της έκθεσης Εισηγήτρια: Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός τέχνης, Επιμελήτρια της έκθεσης

16:45-17:00 Συμπεράσματα

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη την παρακάτω φόρμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως τη  Τρίτη 12/1/2016.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Ονοματεπώνυμο Σχολείο Ειδικότητα Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Τηλέφωνο

 
 
Joomla templates by a4joomla