Σεμινάρια πολιτιστικών θεμάτων μηνός Ιανουαρίου 2016

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας διοργανώνει για το μήνα Ιανουάριο του 2016 τα εξής σεμινάρια:
1) Παρασκευή 15/1 17.00-20.00 "Στο εργαστήρι του συγγραφέα. Μαθαίνουμε παίζοντας" με εισηγήτρια την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων  Γιακουμάτου Τερέζα. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:

Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: ένα χρήσιμο εργαλείο για την παραγωγή συνεχούς γραπτού λόγου στην τάξη.

?  Δραστηριότητα 1: «Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο»: πώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, σχεδιάζουν, γράφουν και παρουσιάζουν το δικό τους βιβλίο στην τάξη.

? Δραστηριότητα 2: «Ο λογοτεχνικός ήρωας»: οι εκπαιδευτικοί συζητούν πώς κατασκευάζεται ο λογοτεχνικός ήρωας και δοκιμάζουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή ενός λογοτεχνικού ήρωα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Μέγιστη συμμετοχή: 25 άτομα.Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τις 25, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους υλοποιούν σχετικά προγράμματα κατά το τρέχον σχολικό έτος.

2)      Πέμπτη 21/1 17.00-19.00 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μουσείου Τράπεζας της Ελλάδας

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν γιατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου. Το πρόγραμμα παρουσιάζει, με τη βοήθεια εφαρμογών πολυμέσων διαδραστικού χαρακτήρα και με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων μουσειολογικών πρακτικών, τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος, από την εισαγωγή του πρώτου νεοελληνικού νομισματικού συστήματος το 1828, έως τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ και την ένταξη της Ελλάδος σε αυτή. Η ξενάγηση στο Μουσείο συνοδεύεται από την παρακολούθηση μιας οπτικοακουστικής παρουσίασης πάνω σε δυο εναλλακτικά θέματα χρηματοπιστωτικού ενδιαφέροντος («Χρηματοπιστωτικό σύστημα και Τραπεζικές εργασίες» ή «Σταθερότητα των τιμών και Κεντρική τράπεζα»). Η επίσκεψη καταλήγει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εφαρμογών, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απασχοληθούν με ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια νομισματικής πολιτικής. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής 3 ? Αθήνα. Μέγιστη συμμετοχή: 50 άτομα. Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τις 50, θα δοθεί προτεραιότητα σε διδάσκοντες Λυκείου και συναφούς ειδικότητας.

3)      Σάββατο 30/1 11.00-13.00:  Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων: Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας

 Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο της αντίστοιχης έκθεσης που παρουσιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Το πρόγραμμα  αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας κάνοντας χρήση βιωματικών και ενεργητικών παιδαγωγικών μεθόδων.

Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου - Κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, Β. Σοφίας 2  - Μέγιστη συμμετοχή: 25 άτομα Εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τις 25, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους υλοποιούν πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων κατηγορίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  στα  επιμορφωτικά σεμινάρια (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: http://bit.ly/Jan-2016

  (Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δεν ανοίγει, συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της  Τετάρτης 9ης Δεκεμβρίου  και θα συνεχιστεί έως τις 16.00 της Τρίτης 22ας Δεκεμβρίου 2015.  Προκειμένου να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους εκπαιδευτικούς,  θα ικανοποιηθούν 1-2 αιτήσεις ανά μήνα, αναλόγως της συμμετοχής. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα σε συναδέλφους, οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄Διεύθυνσης για την επιλογή τους. 

Joomla templates by a4joomla