Σεμινάριο φιλαναγνωσίας:Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε; 29/1

Η Δ΄Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας διοργανώνει σεμινάριο, με τίτλο: "Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε;".

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους  της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου (Δ/νση: Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο) την Πέμπτη 29/1/2015 και ώρες 18.00-20.00. Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας και είτε υλοποιούν Πολιτιστικά Προγράμματα φιλαναγνωσίας είτε ενδιαφέρονται για το θέμα.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, "Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε;", εκπαιδευτικοί επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για να έρθουν σε επαφή με μία "πειραγμένη" λέσχη ανάγνωσης, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Σ' αυτήν τη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί εξοικειώνονται με έναν συνεργατικό τρόπο ανάγνωσης, αλλά και προσεγγίζουν έναν επιστημονικό τομέα μέσα από λογοτεχνικά κείμενα. Διαβάζουν και παίζουν με ένα βιβλίο, παίρνουν τους ρόλους των ηρώων του και ανταλλάσσουν ιδέες γύρω από την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί η βιβλιοθηκονόμος και παιδαγωγός Κατερίνα Πετροπούλου.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Επιμορφούμενων

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  στο  επιμορφωτικό σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: http://bit.ly/filanagnosia   

(Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δεν ανοίγει, συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της 12ης Ιανουαρίου  και θα συνεχιστεί έως τις 16.00 της  19ης Ιανουαρίου 2015. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄Διεύθυνσης για την επιλογή τους.

Ο μέγιστος δυνατός αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας ορίζεται στους 25 εκπαιδευτικούς. Τα κριτήρια επιλογής των επιμορφούμενων  είναι:

α) Η σειρά προτεραιότητας  με βάση τη χρονοσήμανση της αίτησής τους,

β) η υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων  φιλαναγνωσίας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-15 και

γ) η συμμετοχή τους για πρώτη χρονιά σε πολιτιστικά προγράμματα

Αν κάποιος εκπαιδευτικός έχει επιλεγεί, αλλά δεν θα μπορέσει τελικά να παρακολουθήσει,  παρακαλείται θερμά να ειδοποιήσει  το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων στο τηλ. 210 93 10 767, ώστε να καλείται ο επόμενος επιλαχών. 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (136-sem-filanagnosias.pdf)136-sem-filanagnosias.pdf[Εγκύκλιος 136/8-1-2015]215 kB
Joomla templates by a4joomla