Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα: «Το Μουσείο Παιδείας ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον κόσμο», 21/12

Σας ενημερώνουμε ότι  το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα-2014» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Hilton-Athensαπό 10.00 έως 22.00. Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/festvol.cult.gr και  www.cosmosofculture.org

     Στο πλαίσιο του παραπάνω φεστιβάλ, οι  Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων των  Διευθύνσεων Π.Ε. & Δ.Ε. του νομού Αττικής σε συνεργασία μετο Μουσείο Παιδείας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν επιμορφωτική, ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

« Το Μουσείο Παιδείας ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον κόσμο»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τηνΚυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 από 11.30 έως 14.00 στην αίθουσα « Σαντορίνη 4-5-6», του  ξενοδοχείου Hilton (Βασ. Σοφίας 46).

       Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το Μουσείο της Παιδείας για μαθητικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου επιδιώκουν τη γνωριμία των μαθητών με τη  δομή  και  τη  φύση  των  παλαιότερων εκπαιδευτικών  συστημάτων,  τις  παιδαγωγικές  αντιλήψεις,  τις  διδακτικές  πρακτικές  και  τις υλικές συνθήκες  που οργάνωναν και καθόριζαν   τη  σχολική  καθημερινότητα στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα προταθούν τρόποι με τους οποίους αφηγηματικές και θεατρικές τεχνικές, καθώς και παιχνίδια ρόλων, μπορούν να αξιοποιηθούν ως παιδαγωγικά μέσα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά  πραγματικότητες και αντιλήψεις του παρελθόντος σχετικά με  τη σχολική ζωή, ώστε να είναι σε θέση να  τις συγκρίνουν με τις αντίστοιχες πραγματικότητες και αντιλήψεις της σημερινής εποχής, αλλά και με τις δικές τους προσδοκίες για το σχολείο του μέλλοντος.

 Πρόγραμμα:

11.30-12.00: Εγγραφές

12.00-12.15: Μαρία-Ζωή Φουντοπούλου, Πρόεδρος Τμήματος Φ.Π.Ψ.,  Δ/ντρια του Μουσείου: Χαιρετισμός και εισήγηση με θέμα: «Το Μουσείο Παιδείας. Από το χθες στο αύριο»

12.15-12.40: Ελίζα Ξενάκη ? Γκότζου, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, «Παρουσίαση του Μουσείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων»

12.40-13.00:Φαίη Τσίτου, μουσειοπαιδαγωγός, Στάθης Μαρκόπουλος, κουκλοπαίχτης, (κατασκευαστής μουσειοσκευής),  «Παρουσίαση Μουσειοσκευής»

13.00-13.25: Κουκλοθέατρο:« Τήλε ΤΗΛΕ Tele» της Φαίη Τσίτου, μουσική  Στέφανος Μπαρμπαλιάς

13.25-13.45:  Συζήτηση

13.45-14.00: Λήξη ημερίδας-Παραλαβή βεβαιώσεων

         Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επειδή ο αριθμός  συμμετοχής των εκπαιδευτικών  είναι περιορισμένος (30) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα κριτήρια επιλογής  θα είναι:

α) η ειδικότητά καθώς οι διοργανωτές επιζητούν τη συνεργασία με φιλολόγους

β) η σειρά προτεραιότητας  με βάση τη χρονοσήμανση της αίτησής τους,

β) η υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-15

γ) η συμμετοχή τους για πρώτη χρονιά σε προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον Επιστημονικό Φορέα.

         Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: http://bit.ly/paideia-21dec (Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δεν ανοίγει, συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της 13ης Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί έως τις 16.00 της 18ης Δεκεμβρίου 2014. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄Διεύθυνσης για την επιλογή τους.

Joomla templates by a4joomla