Σεμινάριο αξιοποίησης θεατρικών τεχνικών 17/12

Η Δ΄Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας διοργανώνει σεμινάριο, με τίτλο: «Αξιοποίηση θεατρικών τεχνικών στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους  του 4ου Γυμνασίου Π. Φαλήρου  (Δ/νση: Μενάνδρου 9 και Πυθαγόρα, Π. Φάληρο) την Τετάρτη 17 Δεκμβρίου 2014 και ώρες 17.00-19.30. Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας και υλοποιούν Πολιτιστικά Προγράμματα και Προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει ένα παιδαγωγικό εργαλείο στους εκπαιδευτικούς να εμπλουτίσουν τις διδακτικές ? επικοινωνιακές μεθόδους τους και να κατανοήσουν τις δυνατότητες και την δυναμική της γλώσσας του σώματος.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει  τις εξής σύντομες εισηγήσεις:

Α) «Θεατρικές μέθοδοι και τεχνικές στα πολιτιστικά προγράμματα», εισήγηση της Δρ. Θεατρολογίας, φιλολόγου ? θεατρολόγου Κατερίνας Καρρά,  και,

Β) «Η χρήση θεατρικών μεθόδων και τεχνικών στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» εισήγηση του μέλους της παιδαγωγικής ομάδας ΚΠΕ Ελευσίνας, Ιωάννας Παπαλεξίου, καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας.

Θα ακολουθήσει βιωματική προσέγγιση των θεατρικών τεχνικών.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων  και  Επιλογής Επιμορφούμενων

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή  στο  επιμορφωτικό σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: http://bit.ly/theatre-techn

(Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δεν ανοίγει, συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 16.00 της 3ης Δεκεμβρίου  και θα συνεχιστεί έως τις 16.00 της Παρασκευής 10ης Δεκεμβρίου 2014. Οι επιλεχθέντες εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄Διεύθυνσης για την επιλογή τους.

Ο μέγιστος δυνατός αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας ορίζεται στους 50 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μοιραστούν σε δύο ομάδες των 25 για τα βιωματικά εργαστήρια. Τα κριτήρια επιλογής των επιμορφούμενων θα είναι:

α) Η σειρά προτεραιότητας  με βάση τη χρονοσήμανση της αίτησής τους,

β) η υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων  ή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-15. και

γ) η συμμετοχή τους για πρώτη χρονιά σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

Αν κάποιος εκπαιδευτικός έχει επιλεγεί, αλλά δεν θα μπορέσει τελικά να παρακολουθήσει,  παρακαλείται θερμά να ειδοποιήσει  το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων στο τηλ. 210 93 19 767, ώστε να καλείται ο επόμενος επιλαχών.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές των Σχολείων για την ενυπόγραφη ενημέρωση όλων των   εκπαιδευτικών. 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (24165-theatre.pdf)24165-theatre.pdf[Εγκύκλιος 24165/1-12-2014]215 kB
Joomla templates by a4joomla