Υποστηρικτικό υλικό προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Αναγνωστικές λέσχες

Στη νέα διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις του ΚΠΙΣΝ, διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί διαβάζουν διηγήματα, νουβέλες και πεζογραφήματα, όλα κείμενα ορόσημα. Στόχος της σειράς είναι να επανασυστήσει στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό, αυτόν της ανάγνωσης.

Αναγνώσεις

Στην σειρά Παραβάσεις του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα από θεατρικά έργα.

Παραβάσεις 

Θεατρικές παραστάσεις online

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση 

Μουσεία

Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παραμένει ανοικτό στις οθόνες μας με τη σειρά βίντεο Close Ups, εικονικές περιηγήσεις, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα.

Η σειρά βίντεο CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.

Ιδρυμα Θεοχαράκη

Ηλεκτρονική ξενάγηση στην έκθεση: Η ανθρώπινη μορφή στην ελληνική ζωγραφική 20ος αι.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εκπαιδευτικές δράσεις ΕΜΣΤ στο σπίτι

Google Arts and Culture

H διαδικτυακή πλατφόρμα του Google Art Project προσφέρει πρόσβαση σε εικόνες έργων τέχνης πολύ υψηλής ανάλυσης. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ αναγνωρισμένων μουσείων παγκοσμίως, η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε έργα τέχνης πολύ υψηλής ανάλυσης και μεγέθυνσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους διαδικτυακούς επισκέπτες να μελετήσουν με γυμνό μάτι λεπτομέρειες, τόσο από το πινέλο όσο και από την πατίνα του χρόνου.

Η Εθνική πινακοθήκη στο Google Arts and Culture 

Europeana

Η Europeana είναι η ψηφιακή πλατφόρμα της Ευρώπης για την πολιτιστική κληρονομιά, τη συλλογή και την παροχή online πρόσβασης σε πάνω από 54 εκατομμύρια ψηφιοποιημένα αντικείμενα,  και περιλαμβάνει μια τεράστια συλλογή από βιβλία, φωτογραφίες και πίνακες μέχρι τηλεοπτικές εκπομπές και τρισδιάστατα αντικείμενα. Ως σημαντικός πολιτιστικός εταίρος των CC, η πλατφόρμα της Europeana ενισχύει τα κοινά,  μέσα από τη μεγάλη, εύχρηστη συλλογή ψηφιακών αρχείων από περίπου 4.000 ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία και οπτικοακουστικές συλλογές. Καθώς η CC Search beta συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα προστίθενται όλο και περισσότερες εικόνες από αυτό το πλούσιο αποθετήριο εικόνων, δεδομένων και αρχείων πολιτιστικής κληρονομιάς.
Searchculture

Το SearchCulture.gr είναι ο Ελληνικός Συσσωρευτής Ψηφιακού Περιεχομένου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, o ενιαίος πολιτιστικός πληροφοριακός χώρος που ανέπτυξε το ΕΚΤ με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" για την συγκέντρωση και ενοποίηση του συνόλου του Ελληνικού Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος που παράγεται από φορείς με Δημόσια χρηματοδότηση. Μέσω της υποδομής SearchCulture.gr, το ΕΚΤ είναι ο διαπιστευμένος εθνικός συσσωρευτής πολιτιστικών δεδομένων για τη Europeana

 

Joomla templates by a4joomla