Σεμινάριο για το διαδικτυακό εκφοβισμό 8/4


Ηλεκτρονικά βιβλία

Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης Σχολικού Εκφοβισμού - της Αθηνάς Καραβόλτσου -ΚΕΔΑ

Σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης του φαινομένου, γίνεται μία προσπάθεια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλα τα προαναφερόμενα επίπεδα δράσης, ενώ δίνεται και ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσίαση μη τιμωρητικών μεθόδων διαχείρισης των περιστατικών εκφοβισμού.


 Ηλεκτρονικός εκφοβισμός - Εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς - T.A.B.B.Y Programme

Το Πρόγραμμα T.A.B.B.Y. (Threat Assessment of Bullying Behavior, Εκτίμηση του Κινδύνου Εκφοβιστικής Συμπεριφοράς) στοχεύει στην ενίσχυση της επίγνωσης του κινδύνου που διατρέχει κανείς όταν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ή οποιοδήποτε ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας, καθώς και στην εκμάθηση πληροφοριών και δεξιοτήτων για να προστατεύσει τον εαυτό του.


 Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό του Βαγγέλη Ηλιόπουλου  

Ηλεκτρονικό βιβλίο με δραστηριότητες για παιδιά -εκδόσεις της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου


 Διαδίκτυο και συμπεριφορές εξάρτησης - Μελέτη σε ευρωπαίους εφήβους

Ηλεκτρονικό βιβλίο του ερευνητικού προγράμματος EU NET ADB


 

  Υποστηρικτικές δομές

Ευρωπαϊκή Καμπάνια κατά του Σχολικού Εκφοβισμού www.e-abc.eu/gr

Έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταγραφή και επεξεργασία των σύγχρονων μορφών εμφάνισης  του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού. Περιλαμβάνει διαδραστικό εργαλείο και εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς


 

 Cyberkids www.cyberkid.gov.gr

Mία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο


SafeLine.gr

 Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο www.safeline.gr


 

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα www.dpa.gr

Διαδικτυακός κόμβος για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας).
Στη σελίδα της Αρχής Δεδομένων μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς επίσης και σχετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και δελτία Τύπου της Αρχής.


 

Τηλεφωνικές γραμμές για παιδιά και εφήβους

1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας
δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

Άμεση ενημέρωση και επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για θέματα που απασχολούν παιδιά και εφήβους. Διασύνδεση με τις κατάλληλες υπηρεσίες, κινητοποίηση μηχανισμών επείγουσας παρέμβασης. Επίσης, ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και τον γονικό ρόλο τους.

 

116-111 Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων
δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 2:00μμ-8:30μμ, Σάββατο: 9:30πμ-2:00μμ

Συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. 

 

1056 Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά
δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

Δέχεται καταγγελίες για παιδιά-θύματα κακοποίησης. Παρεμβαίνει επιτόπου σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Πληροφορίες και κατευθύνσεις για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική προστασία.

 

80011 80015 Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-3:00μμ

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαχειρίζεται τη γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η γραμμή βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ απευθύνεται σε εφήβους και στις οικογένειές τους, παρέχοντας στήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).

 

115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί
χρέωση μιας αστικής μονάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-9:00μμ

Παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

800 11 32 000 Γραμμή του Συνηγόρου του Παιδιού για παιδιά
δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-4:00μμ

Πληροφορίες για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει ο Συνήγορος αν νομίζετε ότι παραβιάζεται κάποιο δικαίωμά του παιδιού


 

 

Υποστηρικτικό υλικό

Ενημερωτικός κόμβος Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου http://internet-safety.sch.gr/


 

Φυλλάδια του Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου


  

Ασφάλεια στο διαδίκτυο -ενημερωτικό φυλλάδιο

Εκδοση της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία λειτουργεί στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α. Κυριακού», Μεσογείων 24, 6ος όροφος («Πτέρυγα Ελένης Δαλακούρα»).


 

Ενημερωτικά φυλλάδια ΕΨΥΠΠΕ


 

Παρουσίαση της επιμορφώτριας Τ. Γιακουμάτου σχετικά με το cyberbullying σε ημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό


 Βίντεο

Διαδικτυακό σεμινάριο για το Cyberbullying - Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 

Τι είναι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός, μορφές και συνέπειες του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση και την πρόληψη αυτού του φαινομένου


Βίντεο της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού


Βίντεο του Ομίλου Καινοτόμων Δράσεων του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης: Ρόλοι που υπάρχουν στον κύκλο του Σχολικού Εκφοβισμού.

 

Joomla templates by a4joomla