Σεμινάριο ενημέρωσης για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Επάγγελμα ζωγράφος- επάγγελμα ποιητής, 14/11

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης  Πολιτιστικών θεμάτων και σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει σεμινάριο ενημέρωσης εκπαιδευτικών  στο Κέντρο Πολιτισμού  την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρες 13.00-15.00.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει από τις 9 Οκτωβρίου 2019 έως τις 12 Ιανουαρίου 2020 μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με 22 ενότητες, οι οποίες αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με Έλληνες και ξένους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο.

Η βαθύτερη σχέση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την ποίηση είναι μακρά, συστηματική, συνεχής και δοκιμασμένη μέσα στα χρόνια και αποτελεί ένα βασικό τμήμα στο ευρύτερο πλαίσιο του δημιουργικού του έργου. Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνει έργα διαφορετικών τεχνικών, όπως χαρακτικά, ακουαρέλες και ελαιογραφίες, καθώς και μία σειρά με πορτρέτα των ποιητών.

Με αφορμή την έκθεση, το ΚΠΙΣΝ πραγματοποιεί και μια σειρά με εκπαιδευτικά και σχολικά προγράμματα και εργαστήρια για σχολικές ομάδες.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή στο ενημερωτικό σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το πρόγραμμα με τίτλο: Έκθεση Γιάννη Ψυχοπαίδη: Επάγγελμα Ζωγράφος-Επάγγελμα Ποιητής το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σε αυτό οι σχολικές ομάδες γνωρίζουν και ερμηνεύουν το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη, νοηματοδοτούν με προσωπικές σκέψεις ποιητικά κείμενα, οπτικοποιούν στοιχεία της προσωπικότητάς τους μέσα από ατομικά έργα που συγκεντρώνουν σε portfolios. Γίνονται ποιητές και παρεμβαίνουν με χειρονομιακό τρόπο (black-outpoetry) πάνω σε κείμενα καθημερινού λόγου. Γίνονται ζωγράφοι και χαράζουν σε μαλακή επιφάνεια μια αυθόρμητη εκδοχή του «ποιητικού» τους εαυτού την οποία και εκτυπώνουν με μελάνι.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art

Εισηγήτρια: Χριστίνα Νάσσου, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Οδηγίες Υποβολής Αιτήσεων Εκπαιδευτικών

 Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://bit.ly/PSYCHOPAIDIS

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Edge, Mozilla, GoogleChrome,Operaκτλ). Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Οι συνάδελφοι που είτε έχουν ήδη κλείσει συμμετοχή με τους μαθητές τους (υπάρχει σχετική παραπομπή στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών θεμάτων), είτε δηλώσουν την πρόθεσή τους να υλοποιήσουν πρόγραμμα με σχετική θεματολογία θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα. Λόγω του περιορισμένου χώρου μπορούν να ικανοποιηθούν ως 25 αιτήσεις. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια υπερβούν τις 25, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσω  της ιστοσελίδας της Δ΄ Διεύθυνσης για την επιλογή τους την 11η Νοεμβρίου 2019.

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.snfcc.org/visit-snfcc#access.

Το σεμινάριο είναι προαιρετικό και δωρεάν για τους εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν.

Joomla templates by a4joomla