Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ?. Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα»

Σας ενημερώνουμε ότι, με ευθύνη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με τίτλο : «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ. Το Πλοίο - οι Θησαυροί ? ο Μηχανισμός», το παρακάτω εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

                   Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ?. Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον αρχαιολογικό πλούτο του βυθού και ειδικότερα με τους θησαυρούς του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, καθώς και με την επιστήμη της Ενάλιας Αρχαιολογίας. 

Μία από τις κύριες επιδιώξεις του προγράμματος είναι οι μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία του εντοπισμού του Ναυαγίου, του οποίου η μερική ανέλκυση αποτελεί την πρώτη μεγάλη ενάλια έρευνα παγκοσμίως. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, το σπουδαιότερο εύρημα του Ναυαγίου. Παράλληλα, οι μαθητές θα ταξιδέψουν νοητά στον 1ο αιώνα π.Χ., θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τις κοινωνικές τάξεις της ρωμαϊκής κοινωνίας, τον πολιτισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου της ύστερης Ελληνιστικής Εποχής και της δημοκρατικής περιόδου της Ρώμης,  θα ανακαλύψουν πτυχές της ζωής πάνω στα αρχαία εμπορικά πλοία και θα γνωρίσουν τον οξυπύθμενο αμφορέα, τον κατεξοχήν τύπο εμπορικού αγγείου της αρχαιότητας.

Ο αριθμός των μαθητών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 25. Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη 2012 και θα συνεχίσει να πραγματοποιείται έως τις 28 Απριλίου 2013.

Από 5 Δεκεμβρίου 2012 θα υποβάλλονται δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα για το έτος 2013.

Τηλ. επικοινωνίας :  210-82.17.724, 210-82.17.717

Ωράριο επικοινωνίας :  13.00 ?15:30

Υπεύθ. Επικοινωνίας :  Νικολέτα  Ξυδέα

Joomla templates by a4joomla