Επίσκεψη στο Εργαστήριο Αρχαιολογικών Επιστημών Malcolm H. Wiener, 14/10

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω των υπευθύνων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Πολιτιστικών θεμάτων και σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣ) διοργανώνει επίσκεψη στο Εργαστήριο Αρχαιολογικών Επιστημών MalcolmWiener  (Σουηδίας 54, Αθήνα, Σταθμός Μετρό: Ευαγγελισμός) https://www.ascsa.edu.gr/research/wiener-laboratory/about-usτη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρες 15.30-17.00 .

Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα  είναι ένας ερευνητικός και εκπαιδευτικός φορέας που  ιδρύθηκε το 1881 και  έχει ως σκοπό  έχει τη συστηματική μελέτη του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το Εργαστήριο Malcolm H. Wiener της ΑΣΚΣ, είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό κέντρο που εξειδικεύεται στις αρχαιολογικές επιστήμες του ελληνικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Από τον Ιούνιο του 2016, λειτουργεί σε νέο τριώροφο κτίριο στο εσωτερικό της Σχολής με εντυπωσιακό αναλυτικό εξοπλισμό (π.χ. ηλεκτρονικό μικροσκόπιο με μικροαναλυτή, FTIR, pXRF κ.ά.)

 

Σήμερα παρέχει στους ερευνητές τα αναγκαία εργαλεία και υποδομές για τη διερεύνηση ποικίλων επιστημονικών θεμάτων, που συνδυάζουν τους τομείς της φυσικής ανθρωπολογίας, της γεωαρχαιολογίας, της αρχαιοβοτανικής,της ζωοαρχαιολογίαςή/και της αρχαιομετρίας. Με την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών και τη μελέτη πλήθους μακροσκοπικών και μικροσκοπικών βιολογικών και ανόργανων αρχαιολογικών καταλοίπων γίνεται εφικτή η ανασύσταση της καθημερινής ζωής στην αρχαιότητα και μέσω αυτής η κατανόηση του πολιτισμού και της ιστορίας.

Οδηγίες Υποβολής Αιτήσεων Εκπαιδευτικών

           Στην επίσκεψη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται και υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης ΔΕ Δ΄Αθήνας. Λόγω του περιορισμένου χώρου μπορούν να ικανοποιηθούν ως 30 αιτήσεις. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τις 30, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση με την παρουσία και των τριών υπευθύνων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων). Οι αιτήσεις  υποβάλλονται από την Τετάρτη 2/10/2019 έως τις 7/10/2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/wiener-lab19 . Oι συνάδελφοι θα ειδοποιηθούν για την επιλογή τους μέσω e-mail.

Οδηγίες Προσέλευσης

Η είσοδος στο εργαστήριο θα γίνει από την πύλη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών σπουδών επί της οδού Σουηδίας 54. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να προσέλθουν ένα τέταρτο νωρίτερα (15.15)έχοντας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Joomla templates by a4joomla