Επίσκεψη στο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, Athena, 25/2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας  μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών θεμάτων και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει επίσκεψη στο νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, Athena.

Σκοπός του Athena είναι να εξοικειώσει τους νέους με τις βασικές επιστημονικές αρχές και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με ευχάριστο, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο και να τους εμφυσήσει το πνεύμα συνεχούς επιστημονικής και τεχνολογικής εξερεύνησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας οι επιστήμονες του Κέντρου Athena θα μας ξεναγήσουν στην κτηριακή υποδομή του Athena συνολικής επιφάνειας 1.200 m2 και θα μας παρουσιάσουν την Έκθεση, η οποία εκτείνεται σε δύο ορόφους και περιλαμβάνει 54 διαδραστικά εκθέματα που καλύπτουν ευρύ φάσμα των τομέων της Φυσικής(Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός, Ήχος, Φως, Ενέργεια, Σύμπαν),της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Ρομποτικής.

Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στον δεύτερο όροφο του Κέντρου Αthena, στην αμφιθεατρική Αίθουσα Πειραμάτων, έναν καινοτόμο χώρο, ειδικά σχεδιασμένο για επιδείξεις πειραμάτων. Πρόκειται για εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας με απλά καθημερινά υλικά, αλλά και εξειδικευμένα επιστημονικά όργανα. Οι επιστήμονες του Athena θα μας παρουσιάσουν τις επιδείξεις πειραμάτων που απευθύνονται στις σχολικές ομάδες, στις οποίες οι μαθητές παρατηρούν και εξερευνούν νόμους και φαινόμενα της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας που έχουν διδαχθεί στο σχολείο.

 Οι επιδείξεις αυτές συμβαδίζουν κυρίως με τη σχολική ύλη αλλά περιλαμβάνουν και πειράματα τα οποία παρουσιάζουν συναφή φαινόμενα και εφαρμογές.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αίθουσα Εργαστηρίων και θα πάρουμε μία εικόνα για τα εργαστήρια προγραμματισμού και ρομποτικής που απευθύνονται σε μαθητές/τριες 12-18 ετών και στόχο έχουν την γνωριμία και την εξοικείωσή τους με τους τομείς των νέων τεχνολογιών.

 

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 17.00-19.00. στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Εκπαιδευτικών

 Στην επίσκεψη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται. Παρακαλείσθε να δηλώσετε τα στοιχεία σας, εφόσον ενδιαφέρεστε να παραλάβετε τη σχετική βεβαίωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/ATHENA-EUGEN

Joomla templates by a4joomla