1821-υποστηρικτικό υλικό ψηφιακών δραστηριοτήτων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας  προκειμένου να υποστηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα σχεδίασε και ανέπτυξε υποστηρικτικό υλικό, το οποίο  μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση ψηφιακών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Την Παρασκευή 19/3/2021 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί  μία διαδικτυακή συνάντηση διάρκειας δύο ωρών  με θέμα:

«1821-Παρουσίαση υποστηρικτικού υλικού και προτάσεων αξιοποίησης»

                Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί: 

α)το υποστηρικτικό υλικό, που αναπτύχθηκε και  περιλαμβάνει προτάσεις δραστηριοτήτων  με τίτλο «1821- Με τη ματιά του Ιωάννη Μακρυγιάννη». Το υλικό σχολιάζει τους  24 πίνακες του Μακρυγιάννη,  που «εξιστορούν» επεισόδια από την Επανάσταση του 1821. Ο Μακρυγιάννης ανέθεσε στους λαϊκούς ζωγράφους Παναγιώτη και Δημήτριο Ζωγράφο από τη Σπάρτη, να απεικονίσουν ξεχωριστές σκηνές από μάχες, όπως ακριβώς τις περιέγραψε στα «Απομνημονεύματά» του.

Β)η συνθετική εργασία «‘Ελληνες έμποροι και η επανάσταση του 1821», η οποία περιλαμβάνει δραστηριότητες που εκπόνησαν οι εκπαιδευτικοί Αλεξάνδρα Κανέλλου του 2ου ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπ/σης Ελληνικού και Βάλια Παπαγιάννη του ΣΔΕ Περιστερίου.

 

ΟδηγίεςΥποβολής ΑιτήσεωνΕκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσκεψη  συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://bit.ly/DIGITAL-21
Η φόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως την Τετάρτη 17 Μαρτίου.

 (Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της ημερίδας θα αποσταλείστους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mailπου δηλώνουν στην αίτησή τους.

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Joomla templates by a4joomla