Έλα με το ποίημα σου - 25 Ιανουαρίου

 

Την αφίσα της εκδήλωσης φιλοτέχνησε η πρώην μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου Κωνσταντίνα Σχινά

Η Δ΄Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση με τίτλο «Έλα με το ποίημα σου». Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας διάλεξαν ποιήματα που θεωρούν ότι απαντούν στο θέμα της κρίσης και  μας τα διάβασαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 18.00-21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου.  Στην εκδήλωση διάβασε ποιήματα ο Δημήτρης Αθηνάκης, ενώ ακούστηκαν και μελοποιήσεις ποιημάτων από τα Αδέλφια Τάδε.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Θέμα της εκδήλωσης

Στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, η ποίηση καλείται να σταθεί αρωγός και σηματωρός. Μέσα από τις χιλιετίες οι Έλληνες ποιητές έχουν χρησιμοποιήσει την ιδιόμορφη δύναμη της γλώσσας για να φτάσουν στα βάθη της ανθρώπινης φύσης, να συγκινήσουν αλλά και να ορθώσουν αντιστάσεις σε αντίξοες συνθήκες.

Και στις δυσκολότερες εποχές της ιστορίας μας ο λαός μας πάντα κατέφευγε στα «φάρμακα της ποίησης» για να αντλήσει δυνάμεις, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του, να επικοινωνήσει με τους συνανθρώπους του, να οραματιστεί έναν καλύτερο κόσμο.

Πρόσκληση

Την πρόσκληση φιλοτέχνησε ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Αλίμου Αμπελουργός Παναγιώτης με τη βοήθεια της καθηγήτριας του κ. Α. Γώγου.
Την επιμέλεια της αίθουσας έχει αναλάβει η καθηγήτρια καλλιτεχνικών Α. Γώγου
Joomla templates by a4joomla