Πρόσκληση συμμετοχής στο μαθητικό Φεστιβάλ σχολικών δραστηριοτήτων 2016

Στο διάστημα 10-12 Μαΐου 2016  συνδιοργανώνεται από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Δ΄Αθήνας, τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων 2016 με την παρουσίαση των Προγραμμάτων και την έκθεση αφίσας και κατασκευών στο χώρο του 2ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου, Λεωφ Αγ. Δημητρίου 198, Αγ. Δημήτριος.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα δοθεί η δυνατότητα στις μαθητικές ομάδες που επιθυμούν, να παρουσιάσουν τους κυριότερους θεματικούς άξονες με τους οποίους ασχολήθηκαν στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, τον τρόπο εργασίας που ακολούθησαν, καθώς και τα αποτελέσματα και/ή το υλικό που παρήγαγαν κατά την εξέλιξη του Προγράμματος τους στην ευρύτερη σχολική κοινότητα της Διεύθυνσης Δ΄Αθήνας. 

Τα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://bit.ly/FESTIVAL-D-2016 ως την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά παρουσίασης του προγράμματος της (10 λεπτά παρουσίασης και 5 ερωτήσεις). Προκειμένου να εξασφαλιστεί εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων σχολείων, οι ομάδες καλούνται να δηλώσουν εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης. Σε περίπτωση πληθώρας συμμετοχών, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσίαση όλου του εύρους των σχολικών δραστηριοτήτων. Τα εγκεκριμένα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί, μπορούν να συμμετέχουν με χορευτικό, μουσικό ή άλλο δρώμενο με κινηματογραφική ταινία σε μορφή αρχείου mp4 ή avi, με πόστερ - αφίσα, με κατασκευές, με ψηφιακή παρουσίαση. Θα υπάρχει διαθέσιμος υπολογιστής και βιντεοπροβολέας. Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν τις εργασίες των άλλων ομάδων, οι συντονιστές θα μπορούν να δηλώνουν προτίμηση χρονικής ζώνης, αλλά η σειρά παρουσίασης θα ανακοινώνεται μετά από κλήρωση την ίδια μέρα της παρουσίασης.

Στην περίπτωση των στατικών εκθεμάτων σας ενημερώνουμε, ότι θα είναι διαθέσιμα θρανία, όπου θα τοποθετηθούν τυχόν ογκώδεις κατασκευές των μαθητικών ομάδων (π.χ. μακέτες). Αναφορικά με την έκθεση υλικού των μαθητικών ομάδων, όπως αφίσες, φωτογραφίες, γελοιογραφίες κ.τ.λ. οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προβλέψει για την σταθερή επικόλληση τους σε επιφάνειες ανάρτησης (π.χ. σκληρά χαρτόνια, φελιζόλ), τα οποία θα φέρουν μαζί τους στο χώρο της συνάντησης, καθώς δεν είναι δυνατή η επικόλληση στους τοίχους του σχολείου. Η ομάδα των μαθητών θα πρέπει να παραμείνει στον εκθεσιακό χώρο για το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης 17.00-21.00, ώστε να εκθέτει το έργο της και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

 

Οδηγίες πρόσβασης στο 2ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου καθώς και το τελικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί μετά τη συλλογή και επεξεργασία όλων των αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Οι παραστάσεις και η έκθεση μαθητικών δημιουργιών θα είναι ανοικτές για τα σχολεία και το κοινό.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι προαιρετική. Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα εκείνων που συμμετέχουν σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων ενυπόγραφα.

Joomla templates by a4joomla